Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers

In december kreeg ik het leuke berichtje van uitgeverij Zomer & Keuning, met de vraag of ik mee wilde doen aan de blogtour rondom het nieuwe boek van Marina Folkers, Onder de sterren van Montpellier. Natuurlijk wilde ik dat, want ik was erg nieuwsgierig. Het artikel rondom de blogtour verscheen begin deze maand al online, maar de recensie hadden jullie nog te goed! Bij deze! 

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

Wat eigenlijk vanaf het begin al op viel is dat Onder de sterren van Montpellier weer echt een Marina Folkers is. Net als in haar vorige twee boeken gaat het om een lief, maar soms onzeker meisje die een bepaalde type man tegenkomt. Ondanks dat Marina zelf Nederlands is spelen haar boeken zich altijd af rondom London of andere plekjes waar ze fan van is en in dit geval dus het Franse Montpellier. Ik vond het mooi om te lezen dat het echt de ‘Marina-stempel’ heeft gekregen, maar dat ze tegelijkertijd ook weer een heel nieuw verhaal met hele nieuwe personages heeft weten neer te zetten.

Wederom heeft Marina de sfeer fijn neergezet en waan je je even voor een paar uur in het zonnige Montpellier. Buurman Luc is knap, maar mysterieus en geheimzinnig en je wordt net als Cleo de hele tijd in the dark gehouden. In het begin was dit fijn, want het hield de vaart in het verhaal, maar op een gegeven moment werd het een beetje te overdreven. Jammer, want zo’n hoeveelheid geheimzinnigheid is helemaal niet nodig in een fijne feelgood!

Heel eerlijk gezegd geloof ik niet dat een ster je wens kan doen uitkomen. Wat ik wel geloof is, dat door zo’n wens voor jezelf te formuleren, je er veel bewuster van wordt en dan actiever je verlangens gaat najagen. Daardoor ga je kansen grijpen wanneer die zich voordoen en ga je zelfs op zoek naar die kansen, zodat je ze kunt grijpen. Zo worden dromen, of wensen, werkelijkheid.

In Marina’s vorige boek Zoektocht terug vond ik het einde een beetje teveel van het goede en ergerde ik me heel erg aan het vrouwelijke hoofdpersoon. Ik ben heel erg blij dat ik tijdens het lezen Cleo eigenlijk wel heel erg leuk vond. Ze was een beetje onzeker en naïef, maar gelukkig zijn beide karakter trekjes echt goed uitgewerkt en worden ze niet overdreven. Het enige wat ik een beetje jammer vond van Cleo is dat ze soms net iets te overdreven reageert op bepaalde situaties. Ik denk juist dat het beter over was gekomen als het wat kleiner was gehouden.

Ik heb genoten van Marina’s nieuwe boek, maar het heeft voor mij nog niet haar debuut Faye & Sean, a love story weten te overtreffen. De sfeer is goed gezet en de personages zijn goed uitgewerkt, maar ik had toch een paar minpuntjes. Alsnog kan ik je Onder de sterren van Montpellier aanbevelen als je op zoek bent naar een paar uurtjes feelgoodleesplezier!

Heb jij wel eens een boek van Marina Folkers gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Onder de sterren van Montpellier ♥ Auteur: Marina Folkers ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 272 ♥ ISBN: 9789401913638 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek mogen ontvangen in ruil voor een bijdrage aan de blogtour, dankjewel Z&K! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.