Een hart zo vurig – Brigid Kemmerer

Eind vorig jaar was ik volledig in de ban van Een vloek zo eenzaam. Het werd een van mijn favoriete boeken van 2020 en ik verlangde direct naar het vervolg. Inmiddels zijn we een paar maanden verder én heb ik Een hart zo vurig, het vervolg gelezen. Vandaag lees je mijn recensie!

Harper heeft de vloek van prins Rhen verbroken, maar dat betekent niet dat het goed gaat in Sinteldaal. Er gaan geruchten dat er een andere erfgenaam is die meer recht heeft op de troon, en dat ‘prinses’ Harper een bedrieger is. Grey is weggevlucht en draagt een vreselijk geheim met zich mee. Als hij wordt ontdekt door soldaten en met geweld wordt teruggebracht naar IJzerroos, begint zijn loyaliteit langzaam te verschuiven. Hij ontwikkelt een vriendschap met een vijandelijke prinses en moet beslissen of hij de strijd zal aangaan met Rhen voor een kroon die hij nooit heeft gewild.

Zoals ik hierboven al schreef werd ik compleet verliefd op het eerste deel. Dat boek had alles wat je in een hervertelling zoekt. Je kunt je dus ook voorstellen dat mijn verwachtingen best wel hoog waren voor het tweede deel. En ik moet toegeven dat het best wel eventjes duurde voordat ik er in zat. Dit boek wordt verteld vanuit de perspectieven van twee andere personages en draait eigenlijk ook niet meer om Harper en Rhen uit boek 1. En daar had ik best wel moeite mee.

Dit boek is qua world building, het verhaal en de enorm fijne schrijfstijl wederom een enorm tof verhaal. Brigid Kemmerer is absoluut een auteur waarvan ik alles zou willen lezen, omdat ze juist een prachtige, verslavende en vooral beeldende schrijfstijl heeft. En ook de manier waarop ze verder is gegaan na een toffe twist van een van de bekendste sprookjes aller tijden is iets om jaloers van te worden. Wederom wilde ik al voor het verhaal steeds een volgend hoofdstuk lezen, want de auteur heeft de spanning er weer goed ingestopt.

Maar dit boek kon niet tippen aan het eerste deel. Ik denk dat ik veel meer van dit boek zou kunnen genieten als ik het eerste deel niet had gelezen. Maar dat kan eigenlijk niet, omdat het duidelijk een vervolg is op een ander boek. Hoewel ik Grey een fantastisch personage vind en ik best wel een klein beetje voor hem ben gevallen, kon ik – hoewel het een paar maanden is gelezen dat ik het eerste boek las – Rhen niet zo goed loslaten. Ik vond het ook niet heel erg tof hoe Rhen in dit deel werd neergezet. Ik snap de keuze van de auteur en het past perfect bij het verhaal, maar het werkte voor mij helaas niet heel erg. Desondanks ben ik wel enorm nieuwsgierig geworden naar het laatste deel, want ook Een hart zo vurig eindigt wederom met een behoorlijke cliffhanger.

Ik ben niet perse teleurgesteld, want ik heb absoluut genoten van dit tweede boek in de Cursebreakers-serie, maar mijn verwachtingen zijn ook niet helemaal waargemaakt. Wel ben ik nu extra nieuwsgierig naar het laatste deel, want volgens mij heeft de auteur nog genoeg te vertellen!

Ben jij al in deze serie begonnen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een hart zo vurig ♥ Auteur: Brigid Kemmerer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 426 ♥ ISBN: 9789463492317 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.