Spijt van jou – Colleen Hoover

Een van mijn auto buy authors is Colleen Hoover. Ik lees alles wat er van haar hand verschijnt. Vorige week verscheen haar nieuwste boek in het Nederlands en ik mocht de vertaling al eerder lezen in het kader van de blogtour. Vandaag lees je wat ik van dit boek vind!

Morgan, de hoofdpersoon in ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

Laat ik beginnen met dat dit – wederom – een ander boek is dan we van CoHo gewend zijn. Net als met De waarheid is ze een net ander straatje ingegaan, maar wederom is dit een absoluut pareltje. Ze heeft al eerder laten zien dat ze ook absoluut thuishoort in andere genres en met Spijt van jou heeft ze dat wederom gedaan. Wat Colleen Hoover ook schrijft, alles klopt altijd als een bus. In Spijt van jou draait het om moeder Morgan en haar zestienjarige dochter Clara. En hoewel dit een bijzondere moeder-dochter roman is, weet CoHo alsnog twee prachtige, allesomvattende liefdes op papier te zetten.

Zoals we van Hoover gewend zijn staat ook dit boek vol met heftige thema’s die uiteraard heel erg goed zijn uitgewerkt. Thema’s zoals rouw, bedrog, liefde en spijt worden op een mooie manier door elkaar geweven en zorgen voor een prachtig resultaat dat je maar moeilijk weg kunt leggen. Ook de afwisseling tussen de perspectieven zorgt voor een fijne flow in het verhaal, waardoor je steeds een hoofdstuk verder leest en voordat je het weet is het boek uit.

Ik hebt dit boek als vooruitleesexemplaar mogen ontvangen van Zomer & Keuning. Die worden altijd in een pakketje met losse A4’tjes aangeleverd. Dat vind ik het over het algemeen niet heel fijn lezen, waardoor ik er kleine pakketjes van maak en elke dag een setje meeneem om te lezen. Dat is me niet gelukt bij dit boek. Dit boek heb ik in twee keer uitgelezen, zelfs met ‘het ongemak’ van de drukproef, dus dat zegt al wat! Ik denk dat ik mijn top 3 van Colleen Hoover boeken moet herzien, want dit boek past er absoluut tussen!

Dit boek is anders dan we gewend zijn van mevrouw Hoover, maar het heeft mijn verwachtingen absoluut overtroffen. Geloof me, dit boek wil je lezen!

Wat is jouw favoriete boek van Colleen Hoover?

Liefs,
Marleen

Titel: Spijt van jou ♥ Auteur: Colleen Hoover ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 414 ♥ ISBN: 9789020537932 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar en voor mijn bijdrage aan de blogtour, dankjewel Z&K!

Lees hier de recensies van de andere bloggers in deze blogtour:

My Winged BooksLa Bella FleurBookstamelCup of BooksJudithblogtsoloA Court of NephilimAnbookishValeries boekenwereldJenniferleest

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.