Het weeshuis in de azuurblauwe zee – T.J. Klune

Als Evelyn van Boekhandel Westerhof enorm enthousiast is over een boek en dan weet ik al dat het een enorm goed boek moet zijn. Enkel om die reden (en oké, klein beetje omdat het ook een populaire Booktok titel is) wilde ik Het weeshuis in de azuurblauwe zee lezen. In mei vertaalde Volt dit boek en vandaag lees je mijn recensie!

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren.

In het weeshuis wonen zes jongeren; een merkwaardig, bont gezelschap dat bestaat uit Talia (een meisjeskabouter), Theodore (een gevleugeld draakje), Phee (een boself), Chauncey (een groen, kwalachtig wezen), Sal (een jongen die een miraculeuze verandering ondergaat wanneer hij bang is) en Lucy (een zesjarige antichrist).

Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?

Dit boek is om te huilen, zo mooi. Ik heb zelfs na het dichtslaan een heel klein beetje moeten huilen. Ik vond het echt zo ongelofelijk jammer dat het boek uit was en het liefst wilde ik weer opnieuw beginnen. Dit verhaal is er eentje dat je compleet opslokt en je nooit meer los zal laten, ook als je het boek al lang en breed uit hebt.

Toen ik dit boek aan het lezen was, vroeg mijn vriend: ‘Ben je nu een kinderboek aan het lezen?’ En daar kon ik eigenlijk geen eenduidig antwoord op geven. Ja, het boek is uitgegeven onder Volt Kinderboeken en de cover ziet eruit als een boek dat je prima kunt tegenkomen op de kinderafdeling en dit is ook wel een boek dat door jongere lezers gelezen kan worden, maar tegelijk is het ook een absolute must read voor volwassenen. Het is zo’n prachtig boek over vooroordelen, acceptatie en inclusiviteit. Ook al gaat dit boek over dingen die niet daadwerkelijk kunnen gebeuren in ons leven, toch bevat dit boek zoveel belangrijke lessen.

Ik kan verder eigenlijk niet zo goed mijn vinger erop leggen waarom dit boek nu zo geweldig is. Het is gewoon zo ongelofelijk mooi met een lieve, respectvolle schrijfstijl die je compleet aan het denken zet. De personages zijn geweldig, het is onmogelijk om deze mensen niet in je hart te sluiten. Dus ja, LEES DIT! Dat is eigenlijk het enige wat ik er echt over kan zeggen. Meer is eigenlijk ook niet nodig, dus herhaling: LEES DIT BOEK!

Stiekem hoop ik dat je niet tot het einde van deze recensie bent gekomen, omdat je gewoon naar de (digitale) boekwinkel bent gerend om je eigen exemplaar te kopen. Mocht je dit toch lezen en het boek (nog) niet hebben gekocht: Echt geloof me, dit boek wil (MOET) je lezen. Als er maar één boek is dat je dit jaar wilt kopen, laat het dan deze zijn.

Wie fangirlt er met me mee?

Liefs,
Marleen

Titel: Het weeshuis in de azuurblauwe zee ♥ Auteur: T.J. Klune ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 414 ♥ ISBN: 9789021462684 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.