Supernova – Taylor Jenkins Reid

In december kocht ik De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo en dat boek las ik direct in januari. Vanaf dat moment was het hek van de dam en was ik fan van de boeken van Taylor Jenkins Reid. Inmiddels heb ik met Supernova mijn derde boek van deze auteur gelezen en ligt de (voor nu) laatste Nederlandse vertaling van Daisy Jones & the Six op mij te wachten. Maar eerst lees je mijn recensie van Supernova, lees je mee?

‘Heb je weleens van een supernova gehoord? Een supernova straalt feller dan welke ster ook en dooft vervolgens heel snel uit: een korte explosie van energie. Ik stel me zo voor dat jij en Ben ook een supernova waren: in de korte tijd die jullie gegund was, hebben jullie meer passie beleefd dan de meeste mensen in hun hele leven.’ Wanneer Elsie op een regenachtige nieuwjaarsdag Ben Ross ontmoet, spatten de vonken er meteen van af. Binnen een paar weken zijn ze smoorverliefd en tegen het eind van het voorjaar gaan ze in een opwelling naar Las Vegas om te trouwen. Negen dagen later wordt Ben op de fiets geschept door een vrachtwagen en is hij op slag dood. Wanneer Elsie in paniek aankomt in het ziekenhuis wordt ze geconfronteerd met Susan, Bens moeder. Zij weet niets van Elsies bestaan af en is geenszins van plan haar te accepteren als Bens echtgenote.

Wat ik tot nu toe – na drie boeken van deze auteur te hebben gelezen – heel erg bijzonder vind, is dat elk boek compleet anders is. Afgezien van de prachtige schrijfstijl, met verslavende zinnen, zou je niet zeggen dat deze boeken door dezelfde auteur zijn geschreven. Met Supernova heeft de auteur een hele bijzondere invalshoek gekozen met een opbouwende relatie tussen een schoondochter en schoonmoeder. Het idee is origineel en heel erg goed uitgewerkt.

Nadat ik De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo had dichtgeslagen moest ik huilen. Ik vond het verschrikkelijk dat ik ‘m uit had. Het schiep natuurlijk hoge verwachtingen voor de andere boeken van Reid. Hoewel Supernova echt mooi was, kwam dit boek wel minder binnen. Het is een emotioneel en bijzonder verhaal, maar ik voelde ‘m niet en dat vond ik jammer (vandaar ook de vier sterren).

Hoe intens kun je van iemand houden als je nooit een augustus of een herfst met hem hebt meegemaakt?

In korte hoofdstukjes (die enorm fijn lazen) word je meegenomen in de korte, maar allesomvattende relatie tussen Ben en Elsie door middel van prachtige terugblikken. Daarnaast ontdek je langzaam met Elsie hoe het leven eruit ziet nadat je plotseling op jonge leeftijd weduwe bent geworden en hoe een onverwachts persoon opeens heel belangrijk voor je kunt worden. Wat dat betreft weet de auteur echt onder je huid te kruipen. Daarnaast laat de auteur ook echt heel mooi zien dat ook iemand die je nog meer net kent je ware liefde kan zijn.

Ook dit boek wist De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo niet te evenaren, maar alsnog heb ik enorm genoten van dit verhaal. Ik heb wederom overtuigd dat Taylor Jenkins Reid in mijn lijstje hoort van favoriete auteurs.

Heb jij al eens een boek van Taylor Jenkins Reid gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Supernova ♥ Auteur: Taylor Jenkins Reid ♥ Uitgeverij: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 330 ♥ ISBN: 9789047203759 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.