Toeval – Susan Muskee

Sinds vorig jaar is Susan Muskee echt een nieuwe favoriete Nederlandse auteur geworden. Ze heeft inmiddels een mooi aantal boeken op haar naam staan en sinds deze maand is daar een nieuwe serie bijgekomen: Zand erover. Ik las het eerste deel Toeval en vandaag lees je mijn recensie!

Het leven van Roos van Vlierden gaat over rozen – letterlijk. En muziek. En verzekeringen, kaarsen, stiltes, en… doodskisten. Als uitvaartverzorger helpt ze nabestaanden hun dierbare een waardig afscheid te geven. Het is alleen een beetje jammer dat ze altijd aan het werk is, waardoor haar liefdesleven op zijn zachtst gezegd… meer dood dan levend is. Totdat mevrouw Roelofs, haar onderbuurvrouw, komt te overlijden en tienduizend euro aan haar nalaat – én aan verwaande kleinzoon Jurre. Er is alleen één voorwaarde: Roos en Jurre moeten eerst vijf keer met elkaar uit, want mevrouw Roelofs is er heilig van overtuigd dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Valsspelen kan niet; alles is geregeld. Maar hoe overleef je vijf dates met iemand waarmee je werkelijk niets gemeen hebt?

Wat gelijk opvalt is dat dit boek echt weer een ‘Susan Muskee’ is. Net zoals haar andere boeken draait Toeval niet alleen puur om de liefde, maar is de liefde gewoon een van de onderwerpen die ze (heel) goed heeft uitgewerkt. Zo is het boek niet een zoetsappig verhaal, maar een realistisch beeld van het leven van Roos als uitvaartverzorgster en waarbij zij toevallig (pun intended) verliefd wordt.

Ik vond het daarnaast ook heel erg leuk dat deze serie zich afspeelt in dezelfde ‘wereld’ als haar andere serie (Liefde natuurlijk) en haar novelle Eerst rennen, dan vliegen. Er zit geen enorme overlap in en je kunt deze serie echt prima lezen als je haar andere boeken nog niet hebt gelezen, maar ik vond de herkenbare dingetjes echt een toffe toevoeging. Ik kende Susan’s boeken natuurlijk al en wist al dat ze een heerlijke schrijfstijl heeft. Die laat ze ook in dit boek weer zien.

En hallo? Hoe tof is het onderwerp dat ze heeft gekozen? Want heb jij wel eens een (romance) boek gelezen waarbij de hoofdpersoon in het uitvaartleven zit? Ik ook niet. Het is origineel, enorm realistisch en ook nog eens heel goed uitgewerkt. En als ik dan toch een minpuntje moet noemen is dat de manier waarop het boek is neergezet in combinatie met de cover. De cover doet vrij Halloween-y en spooky aan, terwijl het helemaal geen boek is dat je enkel met Halloween zou moeten lezen. De dood is er – helaas – elke dag, dus lees dit boek ook zeker in april, of juni of elke andere maand van het jaar.

Zoals je kunt lezen ben ik weer fan! Ik duik daarom ook snel in de andere twee delen (waarvan je de recensies ook binnenkort online zult lezen).

Heb jij deze serie al ontdekt? Wat vind je ervan?

Liefs,
Marleen

Titel: Toeval ♥ Auteur: Susan Muskee ♥ Uitgeverij: Kobo Originals
Aantal pagina’s: 192 ♥ ISBN: 9781774533321 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit e-book gekregen, dankjewel Kobo NL!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.