Layla – Colleen Hoover

Colleen Hoover staat echt in mijn top 3 van auto buy authors. Ik lees alles van haar, ongeacht welk genre, dus daarom moest ik natuurlijk Layla ook lezen. Layla is het nieuwste boek van CoHo in Nederland en verscheen eerder deze maand. Vandaag lees je mijn recensie.

Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.

Zoals ik hierboven schreef, ik lees alles van Colleen Hoover. Ik zou zelfs een gebruiksaanwijzing van een balpen lezen als deze door Hoover is geschreven. Alles wat zij schrijft is goed (en ja het ene mooi is iets beter dan de andere), maar ik heb nog nooit een boek gelezen dat ik echt niet goed vond van deze auteur. En dat was met Layla niet anders. Ja, het paranormale tintje is niet helemaal mijn ding, maar ik heb alsnog genoten van dit nieuwe boek. Alles is heel erg goed uitgewerkt en ik was vanaf de eerste pagina echt hooked.

Als je kijkt naar de boeken van Colleen Hoover zou je dit boek in één adem kunnen noemen met De waarheid (Verity). Qua onderliggende spanning, OMG-momenten en suspense komt dit boek heel erg dicht in de buurt van topper De waarheid. Maar tegelijkertijd heeft de auteur met Layla een compleet andere weg ingeslagen en laat ze zien dat ze ook in dit genre echt een sterk verhaal weet neer te zetten. Voor mij kon Layla niet tippen aan De waarheid, maar dat komt echt omdat ik het paranormale gewoon niet geloof.

Vanaf het begin zat ik er direct in. Ik was geïntrigeerd vanaf de eerste pagina en Hoover houdt je gedurende het hele boek in het verhaal. Bepaalde dingen zag ik aankomen – hoewel ook weer niet heel ver van tevoren – maar ik heb ook wel met open mond bepaalde pagina’s omgeslagen. Ondanks dat het onderwerp mij niet heel erg trok, bleef ik doorlezen. Vind ik knap als je dat als auteur voor elkaar krijgt haha.

Raad ik dit boek aan? Ja, als je fan bent van Colleen Hoover mag je dit boek niet missen. Heb je echt niets met boeken met een paranormale tintjes, dan kun je deze misschien beter overslaan. Grijp in plaats daarvan naarDe waarheid, Nooit meer of Spijt van jou.

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Layla ♥ Auteur: Colleen Hoover ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 334 ♥ ISBN: 9789020541694 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.