Heartstopper 2 – Alice Osman

Als je een beetje actief bent op bookstagram heb je vast de boeken van Heartstopper van Alice Osman wel eens voorbij zien komen, helemaal nu Best of YA deze aan het vertalen is. In oktober verscheen het tweede deel in deze enorm populaire serie en ik dook er enthousiast in. Vandaag lees je mijn recensie van Heartstopper 2.

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.

Ik vind het best lastig om van een graphic novel een recensie te schrijven. Heartstopper 2 is pas de tweede graphic novel die ik heb gelezen, dus ik heb weinig vergelijkingsmateriaal. Bij het vorige deel schreef ik een brief aan hoofdpersoon Charlie, toch ook wel weer iets anders. Maar goed, laat ik beginnen dat dit deel ook weer ongelofelijk schattig en lief is. Het verhaal van Charlie en Nick is hartverwarmend en ik heb bijna juichend op de bank gezeten tijdens het lezen. Het was zo lief en leuk om te lezen hoe die twee leukerds langzaam bij elkaar kwamen.

Wat me wel opviel tijdens het lezen van dit deel is dat het echt over twee tienerjongens gaat (duh). Hierbij is er heel veel hihi en haha en er hangt een soort giebelende sfeer? Niet perse storend, maar af en toe was het wel een beetje overdreven. Tegelijkertijd zet het wel goed de toon dat het echt om twee jongens van 15 en 16 gaat die hun eigen seksualiteit en intimiteit met een ander langzaam ontdekken, dus dat staat wel heel goed op papier.

En dan de tekeningen. Ze zijn zo goed en mooi en geven het verhaal van Nick en Charlie echt heel erg goed weer. Soms staan er bepaalde woorden die een beweging of geluid weergeven opgeschreven, maar die waren over het algemeen helemaal niet nodig. Met de tekeningen en het lieve verhaal van deze twee, is het gewoon iets waar je compleet in wil duiken en wat je de wereld om je heen voor eventjes doet vergeten.

Ik heb enorm veel zin in de volgende delen, gelukkig duurt het ook weer niet al te lang voor dat het januari is! Deze graphic novel serie is een aanrader voor YA fans, maar ook voor lezers die dat – zoals ik – best wel zijn ontgroeid.

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: Heartstopper 2 ♥ Auteur: Alice Osman ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789000379262 ♥ Waardering: ****
ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.