Alles is nu – Amy Giles

Al voordat het boek was verschenen was ik al nieuwsgierig naar Alles is nuvan Amy Giles. Sommige bloggers mochten het boek voor die tijd al lezen en onder andere Jennifer van Jenniferleest was echt mega enthousiast. Ik mocht een digitaal exemplaar ontvangen en begon vol goede moed! Ben ik ook zo enthousiast? Je leest het vandaag!

Het gezin waarin Hadley opgroeit lijkt perfect. Maar niets is wat het lijkt. Hadley is de oudste dochter en wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan om haar zusje ditzelfde lot te besparen. Maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles verandert. En na die dag praat Hadley niet meer over wat is geweest. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu.

Laat ik beginnen met dat ik iets heel anders van dit boek had verwacht. Ik had van tevoren de flaptekst gelezen en wist ergens wel waar het overging, maar alsnog heeft dit boek me echt compleet omvergeblazen en me compleet verbaasd. Het verhaal wordt verteld door middel van drie periodes, het nu, het toen en gesprekken met verschillende mensen. Ik had naar aanleiding van de flaptekst verwacht dat het boek voornamelijk nu zou afspelen met af en toe een terugblik naar hoe het was. Maar het grootste gedeelte wordt beslagen door ‘toen’. En dat vond ik eigenlijk wel heel erg fijn om te lezen. Dit zorgt ervoor dat je alle heftigheid en emotie er langzaam insluipt totdat het recht voor je neus staat.

Door de opbouw hangt er een grote dosis spanning en mysterie in het boek, want wat is er gebeurd? Ik geef eerlijk toe, het duurde even voordat ik erin zat. De eerste paar hoofdstukken zorgden in het begin meer voor onduidelijkheid dan spanning, maar toen ik eenmaal de eerste 50 pagina’s had gelezen was het heel erg moeilijk om het boek nog weg te leggen. Je wilt weten wat er precies is gebeurd en hoe Hadley tot dat punt is gekomen. Als je er eenmaal zit wordt het geen enkel moment saai en blijf je maar verder lezen.

Maar echt het grote pluspunt is de manier waarop de auteur zo’n heftig thema zo mooi op papier heeft weten te krijgen. Liefde, verliefdheid, pijn, bescherming, alles komt voorbij en het is zo mooi in elkaar verweven. Dit was mijn eerste boek van Amy Giles, maar als dit een voorbode is hoe deze dame kan schrijven dan kan ik niet wachten op meer van haar. De gebeurtenissen en het geweld waar Hadley mee te maken krijgt staat zo ijzersterk en geloofwaardig op papier, wauw!

Ik ben fan geworden van Amy Giles na het lezen van haar debuut. Het verhaal is heftig en rauw, maar ook zo mooi. De spanning zit er continu en het wordt heel lastig om te stoppen met lezen. Wat een aanrader, lees dit boek!

Liefs,
Marleen

Titel: Alles is nu ♥ Auteur: Amy Giles ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 288 ♥ ISBN: 9789020535983 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel Z&K!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.