Boeken waarin ik mijn verjaardag zou willen vieren

Het is bijna een soort traditie geworden hier op de blog. Rondom mijn verjaardag schrijf ik elke keer een lijstje of artikel dat in het teken staat van mijn verjaardag. Zo verscheen er al een lijstje met bestemmingen waar ik mijn verjaardag zou willen vieren, een lijstje met 24 dingen die ik voor mijn 24e verjaardag wilde doen en een ware Guestlist met fictieve personages! Morgen is het weer zover, want dan vier ik mijn 24e verjaardag. Daarom vandaag een artikel in stijl, boeken waarin ik mijn verjaardag wel zou willen vieren! Vier je mee?

Zoals je al kon lezen schreef ik al een lijstje met bestemmingen waar ik mijn verjaardag zou willen vieren en met welke personages uit toffe boeken ik dat feestje zou willen vieren. Deze keer pak ik het net wat anders aan, namelijk met boeken waarin ik mijn verjaardag zou willen vieren. Natuurlijk spelen daar bepaalde personages ook een rol in, maar de sfeer, wereld of omgeving zijn ook belangrijk! In deze boeken zou ik wel een verjaardag willen doorbrengen!

De verliefde graaf van Julia Quinn
Misschien niet heel feministisch van mij, maar ik hou echt van de periode in de 19e eeuw. De boeken van Julia Quinn spelen zich daar af en ik zou het helemaal niet erg vinden om daar mijn verjaardag door te brengen. Een mooie jurk, een dag in het London van toe en misschien zelfs een bal ter ere van mij? Waar kan ik mijn ticket naar vroeger kopen?

Crazy Rich Asians van Kevin Kwan
Zoals je ook al in mijn recensie kon lezen heb ik het over het algemeen niet zo heel erg met Chinezen, maar ik denk dat het heel erg tof is om een dagje te spenderen in de wereld van Crazy Rich Asians. Hoe tof moet het zijn om je een hele dag te mogen onderdompelen in de wereld van al die rijkdom? Maar dat geroddel en al dat gezeur om uiterlijk en reputatie zal snel vervelen, dus één dagje is meer dan genoeg!

Ik niet op jou van Sally Thorne
Zou ik echt mijn verjaardag op kantoor willen doorbrengen? Ja! Als Lucy en Josh daar tenminste zijn! Het lijkt me echt heel erg leuk om een dagje met die twee door te brengen, vooral als ze lekker op elkaar aan het fitten zijn, haha! Daarnaast kan Josh alleen maar heel erg knap zijn, dus om daar een dagje naar te kijken is ook zeker geen straf! 😉 Er zijn ergere manieren om je verjaardag door te brengen, zullen we maar zeggen.

De kleine bakkerij op het strand van Jenny Colgan
Ik geef eerlijk toe, een van de belangrijkste redenen dat ik hier mijn verjaardag zou willen vieren is de papegaaiduiker Neil. Jenny Colgan heeft hem zo lief op papier gezet! Daarnaast weet ze de sfeer van het kleine dorpje in Cornwall zo goed te vangen dat het me heel erg leuk lijkt om hier een verjaardag te vieren. Tel daar alle lekkere baksels van Polly bij op en ik ga een heerlijke verjaardag hebben!

Her Royal Highness van Rachel Hawkins
Ik zit de laatste tijd helemaal weer in de sferen van Outlander (wist je dat seizoen 4 op Netflix staat?) en daarom ben ik weer helemaal verliefd geworden op Schotland. Hoewel Outlander dan ook een goed boek zou zijn, ken ik mezelf ook goed genoeg dat het 18e eeuws Schotland niet helemaal mijn dingetje zou zijn. Gelukkig zijn er meer boeken die zich in het mooie Schotland afspelen en Her Royal Highness is er daar eentje van. Dit verhaal speelt zich grotendeels af op een kostschool met twee hele stoere vrouwen, dus ik ga mijn ticket alvast boeken voor volgend jaar, oké?

The Unhoneymooners van Christina Lauren
Helaas is dit boek nog niet vertaald naar het Nederlands (maar hopelijk gaat Xander Uitgevers dat nog wel doen). Ik schreef er wel een korte recensie van op Instagram. Dit heerlijke boek speelt zich grotendeels af op Hawaii met een huwelijksreis. Do I need to say more? Overigens zou ik – hoewel ik Ethan echt een schatje vind – wel liever met Vin gaan, haha.

Noem me bij jouw naam van Andre Aciman
Dit boek leest als een lome zomer en daar zou ik echt wel een verjaardag willen vieren. Oké, ik geef toe, dat is in november zo goed als onmogelijk (helemaal in Italië waar dit boek zich afspeelt), maar als ik mijn verjaardag voor één keer naar augustus mag verplaatsen? Rustig wakker worden in het grote landhuis van Elio’s ouders, zwemmen in het zwembad, een boek lezen in de schaduw in de tuin, door het dorpje in de buurt dwalen. When can I go? 

Zo, een heel fijn lijstje vol boeken waar ik wel mijn verjaardag zou willen vieren. Helaas is het allemaal fictie, dus ik hou het morgen met een ochtendje werken en daarna taart (heel veel taart) eten met vrienden en familie. Ook zeker geen straf!

In welk boek zou jij je verjaardag willen vieren?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat een originele blogpost. Ik heb dus nog nooit over deze vraag nagedacht, maar als ik zo kijk, zou ik gaan voor óf in het boek Did I Mention I Love You (gewoon omdat Santa Monica nog heel graag wil bezoeken en de personages in mijn hart heb gesloten) of in het boek ‘Nee heb je’ van Charlotte de Monchy (want: Bali!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.