Crazy Rich Asians – Kevin Kwan

Een film waar ik nog steeds heel erg benieuwd naar ben is Crazy Rich Asians. Vooralsnog heb ik ‘m nog steeds niet gezien, maar inmiddels heb ik wel het bijbehorende boek gelezen. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond!

Als Rachel door haar vriend Nicholas wordt uitgenodigd een zomer in Singapore door te brengen om zijn familie te leren kennen, weet ze dat dit de eerste stap is naar een huwelijksaanzoek. Wat ze niet weet, is dat Nicholas een van de allerrijkste en meest gewilde huwelijkskandidaten van Azië is. En dat de societydames absoluut niet van plan zijn de hoofdprijs aan hun neus voorbij te laten gaan…

In het begin had ik heel veel moeite met de schrijfstijl en alle beschrijvingen. Zelfs zo erg dat ik even heb getwijfeld of ik het boek niet gewoon aan de kant zou gooien. Ik vond alle beschrijving van al die families en al dat overdreven gedoe echt verschrikkelijk en ik moest er heel erg inkomen. Ik denk dat het ca. 100 pagina’s duurde dat ik echt lekker in het verhaal zat. Het was voor mij dan ook absoluut geen boek voor eventjes tussendoor of ’s avonds voor het slapen gaan. Ik las het boek echt enkel in de trein, want daar is ‘ie wel perfect voor.

Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar over het algemeen heb ik het niet zo met chinezen. Ik heb helaas teveel slechte ervaringen gehad (vooral in de tijd dat ik bij Holland Casino werkte) en dit boek is eigenlijk een grote bevestiging. Desondanks was het wel een feestje om te lezen en vond ik uiteindelijk een vet tof boek. Alle (rijke) Chinezen in dit boek zijn zo apart en leven zo’n raar leven dat het echt puur vermaak is. Kevin Kwan heeft alles echt perfect op papier weten te zetten en het zit echt super in elkaar.

Stiekem is dit gewoon een liefdesverhaal tussen een rijke, knappe stinkerd en een heel gewoon, lief meisje, maar de hele omgeving en sfeer maakt het heel origineel. Natuurlijk lees je zelden boeken vanuit het perspectief van niet-westerse mensen. Dus de dosis diversiteit is ook echt een feestje. Kevin Kwan heeft de omgeving en de sfeer echt tot in de puntjes uitgewerkt en hoewel ik soms moeite had om bepaalde begrippen te herkennen of namen te onthouden – maakt dit echt een must read.

Hoewel ik veel moeite had in het begin is het wel een must read. Ik kan het dan ook niet minder dan 4 sterren geven en ik kijk gelijk uit naar het vervolg in november. Mocht je nog op zoek zijn naar een boek met heel veel uren leesplezier en je houdt van een hoge dosis diversiteit dan is dit jouw volgende boek.

Heb jij dit boek al gelezen of de film al gezien?

Liefs,
Marleen

Titel: Crazy Rich Asians ♥ Auteur: Kevin Kwan ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 441 ♥ ISBN: 9789402313086 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

7 reacties

  1. Toevallig in het vliegtuig de film gezien, ik vloog met China Southern Airlines, dochter en ik vonden de film hilarisch! Mede daarom van de week het boek uit de bieb geleend, de Engelse versie.

  2. Ik heb het boek nog niet gelezen (ligt nog op me te wachten), maar ik heb de film wel gezien en die vond ik heel erg leuk! Veel mooie beelden, overdadige sets, natuurlijk volledig over the top, maar hij keek heerlijk weg. Ik vind het wel een aanrader, dus snel gaan kijken ;).

    1. Ja ik ben nog even op zoek naar een manier om deze te kijken, maar ik hoop dat ik m later deze maand in het vliegtuig kan kijken!

  3. Ik heb het boek zelf ook gelezen en herken me wel in wat je zegt. Teveel personages en een sfeer die ik niet helemaal begrijp. Voor mij geen aanrader, maar ik ben wel benieuwd of de film beter is (aangezien ik ook beter ben met gezichten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.