This month’s Favoritez #36 – augustus 2019

Het lijkt wel alsof augustus voorbij is gevlogen. Ongelofelijk dat we alweer in september zitten! September wordt (hopelijk) een fantastische maand, want we stappen eindelijk in het vliegtuig voor onze grote reis van dit jaar! Maar eerst even een terugblik op augustus, met veel boeken, films en lunches! Kijk je mee?

Hoewel Almere redelijk ver weg is, is het lezen in de trein toch wel heel erg lekker hoor! Ik kan zoveel boeken lezen in die tijd, dat ik ook heel erg veel heb gelezen de afgelopen tijd. Ik vind het vooral fijn om fysieke boeken te lezen in de trein, omdat ik thuis sneller naar mijn e-reader grijp.

Op 1 augustus bestond Favoritez alweer drie jaar en dat vierden we! Met een hele toffe winactie met de complete Renegades serie in samenwerking met Zomer & Keuning en een fantastische winactie op Instagram en Facebook met Kobo Plus hebben we deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan. De winnaars hebben intussen bericht gehad!

Ook was het eindelijk weer tijd voor de Deventer Boekenmarkt en ik had een megaboekenbuit. Aankomende woensdag deel ik alle boeken die ik heb gekocht, maar wat een heerlijke editie! Love it!

Ik heb het gevoel dat ik heel veel heb gewerkt, maar daarnaast heb ik ook wel veel leuke dingen kunnen doen. Dit is in ieder geval een gedeelte van het gebouw waar ik werk (links) en is dit het beeld als ik weer naar huis ga (#bestmomentofthedayofcourse)

We besloten redelijk spontaan om alsnog een roadtrip te maken naar het Champagnegebied in Frankrijk. Het was echt heerlijk en inmiddels is het artikel daarover al online verschenen! We zijn nu al bezig met het plannen van de volgende trip volgend jaar, dus dat is een goed teken toch?

En toen we net terug waren uit Frankrijk besloten we een nieuwe stedentrip te plannen. We waren al een tijdje op zoek naar een toffe bestemming voor de jaarwisseling en het is uiteindelijk London geworden. Zo blij mee en zoveel zin in! Normaal gesproken is London een behoorlijk dure bestemming en al helemaal tijdens de jaarwisseling, maar we hebben twee hele goede aanbiedingen voor het hotel en de vliegtickets kunnen scoren, dus win! Nog zo’n 120 nachtjes slapen, haha!

Ik heb echt de beste boyfriend ter wereld, want hij kwam op een avond thuis met een nieuwe Billy boekenkast thuis! Het duurde een weekje, maar uiteindelijk stond ‘ie in elkaar. Het is de meest linker kast, een kleine Billy van 40cm, wel met een extra verhoging. Yes, lekker meer ruimte. Na de vakantie ben ik van plan om alles een keer helemaal uit te pakken en opnieuw in te richten!

Mango heeft iets nieuws ontdekt. Hij weet inmiddels hoe hij door het raam naar binnen kan sneaken en als de deur naar boven op staat, loopt ‘ie de trap op en staat hij zo voor je neus. Alleen maar gezellig, vooral als je thuis werkt haha.

We besloten gezellig en lekker met z’n tweeën uiteten te gaan en we besloten weer naar ’t Zusje in Deventer te gaan. Dit was voor ons de derde keer, maar helaas viel het deze keer een beetje tegen. We hebben continue erg lang op alles moeten wachten en ook het eten leek de vorige keren veel lekkerder te zijn. Helaas gaan we hier niet zo snel weer heen.

Datzelfde weekend gingen we ook met mijn ouders brunchen bij Van der Valk (serieus, als je dat nog nooit heb gedaan, ga dat dan asap doen). Zo freaking lekker! Van broodjes, tot warme maaltijden en een fantastisch toetjesbuffet, dit wil je! Naast dat het hartstikke lekker was, was het ook heel erg gezellig!

Door hele fijne treintijden (not!) werkte ik een aantal daagjes thuis. En dat is zo fijn op zijn tijd! Waar ik normaal gesproken om 6:00 uur uit bed ga en niet eerder dan 8:00 aan het werk kan, stond ik nu om 7:00 naast mijn bed en had ik om 7:05 mijn laptop aan. Daarnaast is het uitzicht thuis ook niet verkeerd, hè?

Lieve Anouk gaat voor een jaar op wereldreis (zo tof!) en we hadden voor die tijd nog afgesproken. We besloten in Den Bosch af te spreken en we hebben lekker geluncht en een taartje gegeten. Mocht je het leuk vinden om haar reis te volgen, op haar blog en Instagram zal ze regelmatig updates delen! Heel veel plezier, lieve Anouk!

Ook probeerden we wat nieuws uit qua eten en het was zo lekker! Aanschouw hier: gepaneerde kipstukjes (oké, dat was niet nieuw) met frietjes uit de airfryer, getopt met cheddarsaus, bosui en bacon. Jum!

En yes, of course, we gingen ook heel vaak naar de bioscoop. We zagen de volgende films: Poms (Sneak Preview, 4 sterren); Blinded by the Light(Sneak Preview, 3 sterren); Fast & Furious: Hobbs & Shaw (3 sterren); Dora and the city of lost gold (3 sterren – leuker dan verwacht); Good Boys (Sneak Preview, 5 sterren), Angel Has Fallen (4 sterren) en Night Hunter (Sneak Preview; 4 sterren).

Ik denk dat zaterdag 24 augustus met stip bovenaan staat met favoriete dagen in augustus. We gingen een hele dag onze eigen stad in en hebben zo genoten! We gingen lekker toeristisch met het pontje, ontbeten bij Hotel Finch (vette aanrader, zeker als je een keer in Deventer wil slapen), gingen lekker de stad in, aten taart bij St. Maxime’s (ook een aanrader, probeer de bosvruchtentaart!), winkelden nog wat meer, gingen borrelen met hapjes bij Engel x Bengel (niet perse een aanrader) en eindigden uiteindelijk in de bioscoop met de toffe film Angel Has Fallen. We liepen terug via de Wilhelminabrug en pakten ook nog een vet mooie zonsondergang mee. Echt een perfecte dag! Loved it!

In datzelfde weekend besloten we ook lekker de barbecue aan te gooien en het was een succes! Met frietjes met cheddar en bacon, kipspiesjes, worstjes, lekker stokbrood en nog veel meer hebben we ons heerlijk rondgegeten. Voor herhaling vatbaar!

Knappe Mango! ♥♥♥

Ik had Laure al een hele tijd niet gezien en we hadden afgesproken in Amsterdam. We gingen lunchen bij de Corner Bakery in Amsterdam en liepen daarna nog wat rond in de Pijp. Het was die dag net iets te warm, maar gezellig was het zeker!

Een heerlijke zomermaand (ondanks het slechte weer) gevuld met toffe dingen en afgewisseld met werk. Love it!

Hoe was jouw augustus?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wauw wat een boeiende maand had je. Leuk verslag. Ik was de winnaar van The renegades serie super blij mee en nog eens heel erg bedankt., 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.