Wat te doen tussen kerst en de jaarwisseling

Vandaag is het alweer tweede kerstdag en daarmee is kerst alweer bijna voorbij. Ik vind de komende week altijd een van de fijnste weken van het jaar. Ik probeer altijd vrij te zijn tussen kerst en de jaarwisseling en dat is dit jaar ook weer gelukt. De afgelopen jaren zouden we met de jaarwisseling in het buitenland zitten, maar dat gaat dit jaar helaas niet door. Aan de andere kan ik wel uitgebreid genieten van vijf heerlijke dagen vrij. Vandaag deel ik tips wat jij kunt doen tijdens deze dagen vrij!

Lees de boeken die je met kerst hebt gekregen (of andere boeken die je het hele jaar al wilt lezen)
De kans is groot dat je als boekenwurm in ieder geval één boek onder de boom had liggen. Op mijn lijstje stonden in ieder geval een paar boeken en de extra vrije dagen zijn daarom perfect om gelijk in die nieuwe boeken te duiken! Of misschien heb je nog een paar boeken die je eigenlijk het hele jaar al wilde lezen en daar heb je nu lekker tijd voor!

Of maak een inhaalslag op je Reading Challenge indien nodig
En met al die boeken lukt het misschien je nog wel om je reading challenge te halen! Wie weet zijn die extra vrije dag precies genoeg om nog een laatste inhaalslag te maken. Ik heb mijn reading challenge (met afstand #oeps) gehaald, dus dit is niet voor mij van toepassing, maar toch ben ik wel van plan om lekker te lezen.

Maak een lijstje met plannen voor het nieuwe jaar
Het is natuurlijk een beetje onzeker hoe 2021 er uit gaat zitten, maar het is helemaal geen slecht idee om een lijstje te maken met plannen voor het nieuwe jaar. Mijn lijstje lees je in ieder geval volgende week (in het nieuwe jaar) op de blog en ik heb al wat toffe dingen opgeschreven. Je lijstje kan natuurlijk zo lang of kort zijn als je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld een boek schrijven of een nieuwe taal leren? Dat zijn dingen die je grotendeels vanuit huis kunt doen, dus perfect voor je lijstje met plannen!

Duik lekker de keuken in
Ook al is kerst voorbij, het is nog steeds een prima tijd om te gaan bakken (of te koken als dat meer jouw ding is). De eventuele goede voornemens beginnen volgende week pas en wie zegt dat je alleen met kerst uitgebreid in de keuken mag staan? Het is zelfs de perfecte periode om lekkere recepten voor de jaarwisseling uit te proberen!

Bekijk een aantal toffe (non-)kerstfilms die je nog niet hebt gezien
Tijdens de blogmarathon hier heb ik in twee artikelen heel veel filmtips gedeeld. Je las onder andere een enorme lijst met kerstfilms die te zien via Netflix en ik deelde ook een lijstje met non-kerstfilms die je perfect in december kunt kijken. Kruip lekker onder een dekentje, eet de laatste kerstkransje op (chapeau als je ze nog hebt, haha) en duik weg met een paar hele fijne films!

Richt je boekenkast opnieuw in
Na Kerstmis is het een perfecte tijd om je boekenkast opnieuw in te richten. Zo zie je precies welke boeken je nog niet hebt gelezen (confronterend, I know) en kun je misschien een aparte stapel of plank reserveren voor ongelezen boeken. Eventueel boeken die je niet meer gaat lezen kun je apart zetten voor een nieuw huisje (of verkopen om nieuwe boeken te kopen). Zo gaf je met een fris gevoel (en opgeruimde boekenkast) het nieuwe jaar in!

Heb jij nog fijne plannen voor de komende week? Hou jij van de periode tussen kerst en oud & nieuw?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb mijn reading challenge ook al gehaald ( 45 boeken), maar ik zou het leuk vinden om te eindigen op het ronde getal 50. Daarvoor moet ik nog twee boeken lezen. Hopelijk lukt me dat nog net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.