Oost west thuis best – Linda Holmes

Een van de boeken waar ik deze zomer wel naar uitkeek was Oost west, thuis best van Linda Holmes die is verschenen bij LS Amsterdam. Een hele tijd geleden was het e-book in de aanbieding dus ik besloot het e-book aan te schaffen. Het boek was een van de vier boeken die ik las tijdens onze roadtrip in augustus en september en je leest vandaag mijn recensie!

Oost west, thuis best – maar niet voor Evvie Drake. Het is een jaar geleden dat Evvies man plotseling overleed. Haar beste vriend Andy denkt dat ze rouwt, en Evvie laat hem in die waan – maar eigenlijk weet ze niet wat ze met het geld en het grote huis aan moet. Dean Tenny was ooit topsporter, maar zijn ster is gevallen. En hij kan niet eens aan zichzelf uitleggen hoe het komt. Andy stelt voor dat Dean bij Evvie komt wonen, in het appartement aan de achterkant van haar huis. Evvie stemt in, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Evvies man, en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière. Een duidelijke regel, maar gek genoeg worden regels altijd verbroken… Kunnen Evvie en Dean over hun verleden heenstappen en aan iets nieuws beginnen?

Laat ik maar gelijk beginnen met dat dit boek niet helemaal mijn ding was. Het idee was mooi, maar voor mij kwam de uitwerking niet helemaal lekker uit de verf. Het bleef voor mij erg vlak en de personages leken niet helemaal ontwikkeld te zijn. Ik had continu het idee dat er iets niet helemaal klopte, het schuurde allemaal net teveel langs elkaar heen.

Misschien kwam het ook wel een beetje door de schrijfstijl. Aan de ene kant vond ik de schrijfstijl erg tof en ik denk dat het ook een hele kenmerkende stijl is voor de auteur (hoewel dit mijn eerste boek van haar is). Het is een beetje een chaotische schrijfstijl, geschreven met humor, maar tegelijkertijd ook met een duister randje om alles wat de hoofdpersonen hebben meegemaakt. Maar die chaotische schrijfstijl zorgde er tegelijkertijd ook een beetje voor denk ik dat de personages en de gebeurtenissen een beetje op elkaar afketsten.

Dat alles net niet klopt zorgde er ook voor dat ik niet echt verder wilde lezen. De vaart zat er gewoon onvoldoende in. Het boek is vermakelijk, maar geen pageturner en dat het wel heel gemakkelijk kunnen zijn, omdat er goede onderwerpen in zitten verwerkt. Twee personages die samen, maar tegelijkertijd ook individueel op zoek gaan naar een nieuw leven vond ik heel mooi gekozen.

Hoewel ik het boek vermakelijk vond, was het helaas niet echt mijn ding. Het is een fijne roman, maar teveel dingen waren voor mij off, waardoor ik niet heb kunnen genieten zoals ik graag had willen doen.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Oost west, thuis best ♥ Auteur: Linda Holmes ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN:  9789024589340 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.