5x fijne non-ficties om te lezen

Vandaag deel ik een hel fijn lijstje met je. Dit is namelijk een lijstje van 5 toffe non-ficties die ik de laatste tijd heb gelezen. Door alle non-ficties (net als alle fictie) is soms het bos niet meer te zien, dus dan is het altijd wel fijn om een kort lijstje te hebben met aanraders. Komen ze!

FAQ Gender van Thorn de Vries en Mandy Woelkens
Mijn recensie van dit kleine boekje verscheen eerder al op Instagram, maar nogmaals: een enorme aanrader! Belangrijke onderwerpen wordt aangekaart, de toon is fijn, maar ook duidelijk en allerlei vragen die je wellicht hebt over non-binair zijn worden hierin beantwoord. Extra fijn: FAQ Gender kost maar €9,99 en is een boekje dat iedereen echt hoort te lezen.

Ik durf niets maar doe alles van Martine Bakker
Dit boek las ik ‘pas’ vorige maand, maar het heeft indruk gemaakt. Naast dat de cover echt een plaatje en feestje ineen is (ja, ik ben compleet verliefd op de cover), is de inhoud ook echt tof. Een aanrader voor mensen die wel eens een schop onder zijn of haar kont kan gebruiken, maar tegelijk een boek vol leuke anekdotes. En hoe stoer is het dat de auteur een jaar lang stand-up comedy heeft gedaan? Lezen dus!
Hier lees je mijn recensie!

Een steekje los van Iris ter Haar
Een steekje los is het meest recente boek dat is verschenen in de Hoofdzaken-serie van Blossom Books en voor mij tot nu toe de indrukwekkendste. Het is sowieso enorm goed dat deze boeken worden uitgegeven, want deze boeken zijn een laagdrempelige manier om meer te weten over deze specifieke onderwerpen. Maar Een steekje los, een heftig, maar tegelijk boek met humor over angst en paniek, is dus mijn favoriet.
Hier lees je mijn recensie!

Ik heb een naam van Chanel Miller
Oké, toegegeven, dit boek las ik vorig jaar, maar is wel weer een eentje die (helaas) ook nu weer enorm actueel is. Het is een van de heftigste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik schreef er een stukje over op Instagram, maar wauw! Lees dit boek. Desnoods met een hoofdstuk per dag (want het is heftig), maar absoluut nodig.

De reis van je leven van Joost van Willigenburg en Viora Rebergen
Een heerlijk boek over hoe het is om een jaar op wereldreis te gaan, zelfs voor de huismussen onder ons. Ik vond de tips tussendoor erg fijn, maar ook de (eerlijke) verhalen van de twee mensen achter Be More Unicorn maakten dit een heerlijk boek om te lezen!
Hier lees je mijn recensie!

Lees jij wel eens non-fictie? En heb jij al een van deze boeken gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.