De ontembare wil van lady Harewood – Katy Moran

Een tijdje geleden – op een speciale Instagrampagina van Boekerij: Best of TBR – kwam ik De ontembare wil van lady Harewood tegen. De flaptekst sprak me gelijk aan en de cover is ook nog eens een plaatje. Daarnaast werd het aangeprezen als een boek voor fans van Bridgerton en Outlander (HALLO, THAT’S ME!), dus ik was om! Ik mocht een digitaal recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor mijn mening. Nou, komt ‘ie! 

1817. Lady Hester Harewood is in veel opzichten een ongewone dame. Ten eerste kan ze goed overweg met de pistolen in haar vaders wapenkamer. Ten tweede is ze blijkbaar de enige vrouw in het Verenigd Koninkrijk die níét staat te springen om te worden uitgehuwelijkt. En dan is er nog haar vader, de befaamde kapitein Harewood. Hester weet dat hij een belangrijke rol speelde in de Slag bij Trafalgar en zich daarmee tot vijand van Frankrijk heeft gemaakt.

Als adellijke vrouw van huwbare leeftijd blijft Hesters leven ver weg van politieke zaken, totdat een groep Franse soldaten hun huis binnendringt en Hester gevangenneemt. Hester zal al haar sluwheid moeten gebruiken om te ontsnappen en te overleven in een wereld vol dodelijke intrige. Gelukkig biedt de onweerstaanbare graaf Jack ‘Crow’ Crowlas een helpende hand. Maar de graaf heeft zo zijn eigen problemen…

Oké, laat ik beginnen met dat dit boek zo compleet anders was dan ik had verwacht. Ik had verwacht da dit een soort Bridgerton met een vleugje spanning en intriges zou zijn, but boy I was wrong. De enige link die ik kan leggen met Bridgerton is het historische tintje. De drama van de Ton, de romantiek, die was hier heel erg ver te zoeken en toen het uiteindelijk een beetje die kan op ging, miste ik de connectie met de personages. En blijkbaar heb ik dat wel nodig.

Daarnaast waren de eerste 100 pagina’s echt heel erg vaag (en het werd ook niet heel erg beter). Het verhaal speelt zich af in de periode van Waterloo en Napoleon. Alleen is de auteur een complete andere weg in gegaan dan de geschiedenis. Dat is natuurlijk prima, lekker spelen met de geschiedenis en je er eigen draai aangeven. Maar doe dan even een korte melding vooraf of verzin lekker alles aan elkaar. Maar ik was zo in de war (want ik ben een geschiedenis-nerd en ik weet dit soort dingen), waardoor ik ook echt niet echt in het verhaal kwam.

Ook was het verhaal an sich redelijk chaotisch. Vooral in het begin worden er veel mensen geïntroduceerd en qua perspectieven wordt er steeds gewisseld, waardoor je soms in de war bent vanuit wie je het verhaal volgt. Ik had ook een beetje het idee dat de auteur drie verschillende verhalen in één boek had gestopt, zonder dat de nodige samenhang of logica was toegevoegd. Doodszonde, want het idee is namelijk wel heel erg tof. En wie houdt er niet van een stoer, badass vrouwelijk personage?

Oké, het was een kriem om dit boek uit te lezen en daarom laat ik de vervolgdelen ook echt aan mij voorbijgaan. Dit was helaas (compleet) niet mijn boek. Jammer!

Had jij dit boek al voorbij zien komen?

Liefs,
Marleen

Titel: De ontembare wil van lady Harewood ♥ Auteur: Katy Moran ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 448 ♥ ISBN: 9789402315479 ♥ Waardering: **
Ik heb dit e-book gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of TBR.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.