De roep van het hart – Kiera Cass

Afgelopen kerst kreeg ik het nieuwe boek van Kiera Cass onder de boom. Ik begon er niet veel later in, maar op dat moment wist het begin me niet heel erg te boeien, waardoor het weer ongelezen in de kast belandde. Maar het boek is ook te lezen met Kobo Plus (heel fijn!), dus besloot ik ‘m op reis te lezen! Vandaag lees je mijn recensie!

Als prinses van Kadier is Annika gewend aan een zeer comfortabel en luxueus leven. Maar dat betekent ook dat ze er geen enkele zeggenschap over heeft: alles wordt voor haar besloten. De band met haar vader, de koning, is niet meer zo liefdevol als vroeger en binnenkort zal Annika moeten trouwen met als enig doel politiek gewin. Kilometers verderop ziet het leven van Lennox er totaal anders uit. Zijn leven staat volledig in het teken van het leger en hij hoopt ooit de gestolen troon terug te kunnen veroveren. Liefde is wel het laatste waar hij aan denkt. Maar wanneer het lot Annika en Lennox samenbrengt, kunnen zij hun gevoelens voor elkaar niet negeren. Samenzijn is onmogelijk, maar een leven zonder elkaar ook…

Ik denk dat ik de boeken van Kiera Cass een beetje ontgroeid ben. Jaren geleden, toen haar eerste boek De selectie verscheen heb ik dat boek (en de vervolgdelen) verslonden. Heerlijk vond ik dat toen. Als je kijkt naar De selectie en De roep van het hart is de sfeer en de stijl grotendeels hetzelfde. Wat dat betreft heb je dus met dit boek een echte Kiera Cass in handen. Maar ik merkte tijdens het lezen dat dit gewoon echt mijn ding niet meer is. Ik ergerde me behoorlijk aan de hoofdpersonen en vond sommige dingen zo ongeloofwaardig, dat mijn leesplezier echt een beetje verdween. 

Ik denk ook dat dit verhaal echt in minder pagina’s verteld had kunnen worden. Op sommige stukken is het verhaal heel vlot en vooral de momenten waarbij de hoofdpersonen bij elkaar zijn vloog ik door het verhaal heen. Maar op de andere momenten kabbelde het voor mij allemaal een beetje voort. De schrijfstijl was zoals altijd fijn, maar het verhaal an sich deed het ‘m niet voor mij. Overigens vond ik het tweede deel echt stukken beter dan het begin. Tijdens het begin had ik de tweede keer nog steeds de behoefte om niet verder te lezen, maar mijn nieuwsgierigheid (en koppigheid, want hallo: weer een boek uit eigen kast uit haha) won het toch. 

Zoals je inmiddels al hebt gelezen was dit gewoon niet mijn boek. Het was in general niet mijn boek, maar het grootste probleem had ik met de manier waarop de liefde tussen Annika en Lennox werd neergezet. Ik heb al niets met insta love, maar fated mates vind ik misschien nog wel erger. Maar zelfs dat kan ik nog wel tof vinden als het goed is uitgewerkt. Maar dat vond ik hier echt compleet niet het geval. Zo jammer, want ik weet dat Kiera Cass dat echt wel kan (hallo America en Maxon). 

Dus, klein beetje negative Nancy hier, maar ik vond dit een tegenvaller. Echt een tegenvaller. Heel jammer, maar die boeken zitten er ook tussen natuurlijk! 

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs
Marleen

Titel: De roep van het hart ♥ Auteur: Kiera Cass ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 496 ♥ ISBN: 9789000382316 ♥ Waardering: **,5 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.