Het verlangen van Lucy Hart – Meg Shaffer

O, mensen, ik heb zo’n fijne boekentip voor je! Vorige week las ik het prachtige Het verlangen van Lucy Hart en geloof me, dit boek heb je NODIG in je leven! Ik was enthousiast gemaakt door de flaptekst (niet perse door de cover #oeps) en wauw, dit boek stelde niet teleur. Vandaag lees je mijn recensie (maar doe jezelf een plezier, bestel dit boek gewoon).

Lucy Hart groeide op in een liefdeloos gezin en vluchtte in boeken, vooral in de Clock Island-serie van Jack Masterson. Nu is ze 26 en werkt als onderwijsassistent. Haar grootste wens is de 7-jarige Christopher, een wees die van pleeggezin naar pleeggezin wordt geschoven, te adopteren, maar door haar onzekere financiën komt ze niet in aanmerking.

Dan schrijft haar jeugdheld Jack Masterson een wedstrijd uit. De geldprijs zou haar in staat stellen om Christopher te adopteren. Lucy reist naar Clock Island, waar ze drie tegenstanders, auteur Jack, en illustrator Hugo Reese treft. Ondertussen beraamt Jack de ultieme twist in zijn verhaal – een twist die levens zou kunnen veranderen…

Echt, dit boek is prachtig. Het is ontroerend, hoopvol, lief, schattig en elk woord wil je in je opnemen. De schrijfstijl en het soort verhaal deed me een beetje denken aan Geachte Mr Knightley en de boeken van T.J. Klune. Net zo hoopvol en ontroerend en met een vleugje spanning en mysterie. Dit is echt zo’n verhaal dat je nog lang bij zal blijven en om zoveel verschillende redenen. De personages die allemaal net hun eigen problemen en onzekerheden hebben, de liefde die een moeder heeft voor haar kind, de rouw die je om zoveel verschillende redenen kunt ervaren, alles staat zo mooi op papier.

Toegegeven, als ik dit boek in de winkel zou zien, zou ik ‘m denk ik niet heel snel hebben opgepakt. Ja, de boeken op de voorkant zijn mooi, maar dat bruine zou er voor hebben gezorgd dat ik het nooit zou hebben meegenomen. Maar dit is dus in mijn geval echt een heel goed gevalletje: Don’t judge a book by it’s cover, want o my, wat had ik dan iets geweldigs laten schieten. Ik heb ook oprecht moeite om de juiste woorden te vinden hoe mooi ik dit boek vind. Ik wil in dit boek wonen (en oké, ook op Klokeiland) en er nooit meer uitkomen. Dit boek leest als een herfstachtige middag, onder een dekentje, met een liter thee en genoeg chocola en koekjes om je de hele rit zoet te houden. En geloof me, dat wil je.

O wat een heerlijke omsamenhangende recensie is dit geworden, maar ik kan (en ga er lekker) ook niets anders van maken. Dit boek wil, nee MOET je lezen en is voor mij echt een favoriet van dit jaar. Dus heb je genoten van Geachte Mr Knightley (en mocht je dat boek nog niet gelezen hebben, DOEN) en/of ben je fan van T.J. Klune? Zet dit boek dan als de wiedeweerga op je TBR, want je gaat er geen spijt van krijgen. Kom je daarna lekker bij mij dit boek de hemel in prijzen? GEZELLIG!

Dit is mijn tip voor jou voor de herfst. Of de zomer. Of de lente. Of de winter. Lekker zelf weten wanneer je dit boek leest, als je het maar leest! Dus, waar wacht je nog op?

Liefs,
Marleen

Titel: Het verlangen van Lucy Hart ♥ Auteur: Meg Shaffer ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789026164521 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Uitgeverij de Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.