De Hawthorne broers – Jennifer Lynn Barnes

Een enorm fijne YA-serie is toch wel de Hawthorne-serie van Jennifer Lynn Barnes. Na De laatste zet dachten we eerst dat de serie afgelopen is, maar niet snel daarna kwam de auteur met de aankondiging dat er nog meer boeken over de bijzondere Hawthornes komen. De Hawthorne broers is het vierde deel in de serie en vandaag lees je mijn recensie!

Grayson Hawthorne zou in de voetsporen van zijn schatrijke grootvader treden; het fortuin laten groeien en zijn familie beschermen. Daar bestond geen twijfel over. Inmiddels is de grote Tobias Hawthorne dood en zijn familie onterfd, maar sommige van zijn lessen zijn Grayson bijgebleven. Wanneer zijn halfzussen dreigen te ontdekken wat er met hun vader is gebeurd, doet hij wat hij het beste kan: zorgen dat de zaak wordt opgelost – efficiënt, effectief, genadeloos. En zonder dat gevoelens en emoties in de weg staan.

Jameson Hawthorne is een gokker, een sensatiezoeker, een spelletjesspeler. Als zijn mysterieuze opduikt en hem om een gunst vraagt, kan Jameson de uitdaging dan ook niet weerstaan. Om te slagen moet hij infiltreren in de meest exclusieve ondergrondse club van Londen, waar aristocraten, politici en buitengewoon rijke mensen gokken om geld en geheimen. Daar moet hij een onmogelijk spel met een torenhoge inzet winnen. Gelukkig leeft Jameson Hawthorne voor het onmogelijke.

Beiden verwikkeld in hun eigen strijd, moeten Grayson en Jameson – met hulp van hun broers en Avery – besluiten wie ze willen zijn en wat ze bereid zijn op te geven om te winnen.

Ik heb een beetje mixed feelings over dit boek. Aan de ene kant was het echt een heel tof verhaal. Precies zoals we van Barnes gewend zijn, is het verslavend, mysterieus en heel erg moeilijk weg te leggen. Ik genoot opnieuw van alle raadsels en geheimen die ze op papier heeft gezet en ik wilde het liefst alles in één keer oplossen. Steeds weet de auteur je op het verkeerde been te zetten en ze houdt je van de eerste tot de laatste pagina in haar greep.

Maar… ik kan ook het gevoel niet van me afschudden dat dit boek niet nodig was. Ik denk dat met de trilogie de serie echt goed was afgesloten. Deze twee verhalen (want het zijn twee aparte verhalen op zich) van Grayson en Jameson voelden af en toe – hoe tof ze ook waren – als een beetje mosterd na de maaltijd. Alsof het (terechte) succes van de Hawthornes op deze manier een beetje uitgemolken wordt. En zoals ik al schreef, het leken twee aparte boeken te zijn die niet echt in elkaar voortvloeiden. Voor mij waren de eerste delen onder andere zo tof door de onderlinge relatie van de broers en die ontbrak hier grotendeels.

Maar dat neemt niet weg dat je als fan absoluut je hart kunt ophalen met dit deel. Al je favoriete personages keren terug, er zitten zoveel geheimen in verwerkt dat je zelf bijna onderdeel wordt van het verhaal en de Hawthornes zijn gewoon een geweldige familie om weer eventjes onderdeel van te zijn. Dus, een absolute must read voor de fans van de serie!

Ik heb absoluut genoten en schoot door het boek heen. Neemt niet weg dat dit boek niet per se nodig was, maar nu hij er is? Lezen die hap!

Heb jij deze serie al verslonden? En staat dit vierde deel al op je TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: De Hawthorne broers ♥ Auteur: Jennifer Lynn Barnes ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 477 ♥ ISBN: 9789463494663 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.