Emancipatie van de verborgen pareltjes #3

Alweer het derde artikel in de reeks met de emancipatie van de verborgen pareltjes. Naar een idee van blogger Vivian verzamel ik boeken voor je die absoluut meer aandacht verdienen en vandaag zet ik er weer drie voor je op een rijtje. Boeken die ondergesneeuwd zijn tussen al die andere pareltjes die verschenen zijn of boeken die bij uitgeverijen zijn verschenen die een minder budget hebben wat betreft marketing. Verborgen pareltjes dus, veel leesplezier!

Ik zonder jij van Kelly Rimmer
Het eerste boek dat absoluut een ondergesneeuwd kindje is, is 
Ik zonder jij van Kelly Rimmer. Van dit boek is de publicatiedatum verscheidene keren naar achteren verplaatst, waardoor op de daadwerkelijke publicatie er eigenlijk helemaal geen aandacht meer voor was. Desondanks is het echt een een fantastisch, maar vooral ontroerend en hartverscheurend verhaal met twee bijzondere en excentrieke personages. Mocht je verliefd zien of echt even toe zijn aan een lekker jankverhaal, lees dan dit boek. Je zult niet teleurgesteld worden en misschien zelfs een nieuwe favoriet ontdekken.

Methode 15/33 van Shannon Kirk
Dit boek is denk ik een van mijn favoriete thrillers ooit, maar niemand lijkt het boek ooit te kennen. Zo zonde! Als mensen mij om mijn favo thriller vragen is dit mijn standaard antwoord. In Methode 15/33 wordt een hoogzwanger zestienjarig meisje ontvoerd. In plaats van doodsbang te zijn is ze een wonderkind die tijdens haar gevangenschap methodisch en wraaklustig te werk om haar ontvoerders terug te pakken, op net zo’n koelbloedige manier als haar ontvoerders. Dit boek zit zo ongelofelijk goed in elkaar, echt lees dit boek!
Mijn recensie lees je hier

Geluk bij een ongeluk van Wendy Brokers
In haar eigen dankwoord (volgens mij, pin me er niet op vast) in Baguette met jam voor twee zei ze het al. Haar debuutroman Geluk bij een ongeluk heeft helaas niet de aandacht gekregen die het verdiend omdat het bij een kleine en relatief onbekende uitgeverij is verschenen. En dit boek verdient zoveel meer liefde en aandacht dan dat het nu krijgt. Ik geef eerlijk toe, ik had dit boek niet zelf opgepakt en ik was van te voren een beetje sceptisch, maar wat heeft Wendy een fantastisch debuut met dit boek neergezet. Het verhaal van Suus en Jacco is levensecht en prachtige beschreven. Yes, dit boek is absoluut het lezen waard!
Mijn recensie lees je hier. 

Liefs,
Marleen

Hier lees je de andere artikelen in deze reeks:
Emancipatie van de verborgen pareltjes #1
Emancipatie van de verborgen pareltjes #2

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.