Methode 15/33 – Shannon Kirk

Ik kan op zijn tijd echt genieten van een steengoede thriller. Helaas lees ik deze veel te weinig. Vraag me niet waarom, maar de afgelopen maanden heb ik amper een thriller aangeraakt. Tot ik een tijdje geleden op de blog van Joany deze thriller tegenkwam. Ik reserveerde het boek bij de bibliotheek en mocht het boek al snel ophalen. Ik begon er direct in en ik kon niet stoppen met lezen. Wat. Een. Boek!

Stel je voor: een hulpeloos, zwanger meisje van 16 dat net uit de veiligheid van haar eigen omgeving is gerukt en in een smerige bestelwagen is geduwd. Ontvoerd… Alleen…Doodsbang.

Vergeet haar nu…

Stel je in plaats daarvan een zwanger, manipulatief wonderkind voor. Ze wordt in een smerige bestelwagen geduwd en voelt vanaf het eerste moment van haar ontvoering een koelbloedig verlangen naar twee dingen: haar ongeboren kind redden en genadeloos wraak nemen.

Ze gaat methodisch, berekenend en wetenschappelijk te werk bij het maken van haar plan. Is ze een klinische psychopaat? Niets laat ze aan het toeval over, onverstoorbaar maakt ze haar berekeningen en oefent ze, terwijl ze wacht… op het perfecte moment om toe te slaan. Methode 15/33 is wat er gebeurt als het slachtoffer net zo koudbloedig is als haar ontvoerders.

Ik was al direct helemaal hooked toen ik de beschrijving van het boek las. Ik ben dol op minder traditionele thrillers en dit leek een boek dat perfect in mijn straatje paste. En ik had gelijk, wat een ongelofelijk sterke en berekende thriller. Ik heb het boek ook gelijk als ebook voor mijn vader gekocht. Maar goed, back to business, waarom is dit boek zo goed?

Het boek wordt beschreven vanuit het perspectief van het ontvoerde meisje en vanuit het perspectief van de FBI-agent die haar probeert op te sporen. Maar het verhaal wordt verteld jaren na de ontvoering. Dit wordt niet expliciet gezegd, maar dit wordt al snel duidelijk. Normaal gesproken zou dit de spanning uit het verhaal halen, maar in Methode 15/33 is dit juist een van de sterkste punten. Ja, je weet dat het ontvoerde meisje levend eruit komt, maar verder weet je niets. Blijft haar ongeboren kindje leven? Wat gebeurt er met haar ontvoerders? Hoe komt zij eruit? Deze vragen sluimeren op de achtergrond tijdens het lezen.

De hoofdpersoon, het ontvoerde meisje is een van de beste personages waar ik ooit over heb gelezen. Ze is kil en berekend, maar toch kun je je zo goed in haar inleven. Ondanks dat ze haar emoties totaal niet laat zien, merk je dat ze alles doet uit liefde voor haar ongeboren kind. Ze gaat klinisch te werk  en ook al reageert ze op een compleet andere manier dan een normaal mens zou doen, toch begrijp je haar volkomen.

Het boek is zo beeldend beschreven dat je alles duidelijk voor je kunt zien. Soms is het zo duidelijk beschreven dat ik zelfs de smaak proefde en de geuren rook. Ik kan heel goed tegen smerige thrillers en ik draai mijn hand ook niet om als het goed om afgehakte lichaamsdelen en dergelijke, maar bij dit boek werd ik behoorlijk misselijk bij een aantal beschrijvingen die Shannon Kirk deed. En dat vind ik knap.

Hou je van thrillers? Lees dan dit boek. Hou je niet zo van thrillers? Lees dan toch dit boek. Ik denk dat het niet zal verbazen dat ik dit boek 5 sterren heb gegeven. Wat een topper!

Wat is jouw favoriete thriller?

Liefs,
Marleen

Titel: Methode 15/33 ♥ Auteur: Shannon Kirk ♥ Uitgeverij: De Crime Compagnie
Pagina’s: 280 ♥ ISBN: 9789461092533 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.