Schilderen met Colleen Hoover

Oké, de titel is misschien een beetje misleidend, maar het vat ongeveer wel de avond samen die ik afgelopen donderdagavond heb beleefd. Samen met een aantal bloggers mocht ik in Utrecht bij het GrachtenAtelier gaan schilderen ter ere van de verschijning van het nieuwste boek van all time Favoritez auteur Colleen Hoover. Via Hebban kreeg ik de uitnodiging en wat was het leuk!

Ik blog nog niet zo lang en ben dus ook nog niet als blogger bij een evenement aanwezig geweest. Ook al kreeg ik de uitnodiging via Hebban, toch voelde het een beetje als mijn eerste event als echte blogger. Jeey! Ter ere van de verschijning van het nieuwste boek van Colleen Hoover Oprecht organiseerde uitgeverij Zomer & Keuning dus een workshop schilderen in Utrecht (het boek ligt trouwens sinds gisteren in de winkel!).

Oprecht
Het nieuwste boek van Colleen Hoover staat onder ander in het teken van kunst. Ontzettend leuk dat het feestje ter ere van de verschijning dan ook in een atelier werd gehouden. In het boek staan verschillende illustraties gemaakt door Danny O’Connor en je kunt je dus voorstellen dat onze workshop in het teken stond van deze kunstenaar.img_3654img_3594img_3635

De workshop
De workshop begon met een kleine uitleg van de dames die de workshop gaven. We werden behoorlijk huiverig toen we het voorbeeld zagen, ha! Het voorbeeld was zo mooi, dat zouden wij toch nooit kunnen? Aarzelend en vooral heel voorzichtig begonnen we met wat lichte schetsjes op ons doek. Al gauw werden we zekerder en al snel zag je overal al de kleuren op de doeken verschijnen.img_3600 img_3599

Ook al waren de meesten van ons best onzeker over ons werk, toch zat de schik er goed in. We hebben veel gelachen en de leukste benamingen van de kunstwerken werden over tafel geroepen. Tijdens het schilderen werd er gezellig gekletst en we maakten zelfs even tijd om een lekker hapje te eten.

Het resultaat
Nadat we ruim 2 uur hadden geschilderd was het toch tijd om er een eind aan te maken. Ondanks dat we er heel weinig vertrouwen in hadden toen we begonnen, waren de meesten toch wel trots op hun eindresultaat. De meeste schilderijen waren nog niet droog dus die hebben we achtergelaten in het atelier. Snel maar een keer terug gaan naar Utrecht om onze ‘kunst’ op te halen!img_3601img_3633

Ik kan je in ieder geval zeggen dat ik na deze workshop er een in ieder geval een nieuwe favoriete kunstenaar bij heb! Net als Lisa hoop ik de in toekomst een mooi schilderij van Danny O’Connor aan de muur te hebben.

Ik heb echt een geweldig leuke avond gehad en wil bij deze uitgeverij Zomer & Keuning en lieve Thyrze en Dagmar nogmaals bedanken voor de te gekke avond en de toffe goodiebag!img_3652

Heb jij wel eens geschilderd? Kende jij Danny O’Connor al?

Liefs,
Marleen

PS Ik heb ‘Oprecht’ al gelezen en ik kan nu al zeggen dat het weer een toppertje is. Binnenkort lees je de recensie natuurlijk op Favoritez!

PPS Een aantal foto’s zijn gemaakt door Dagmar.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.