Alles op alles – Marijke Vos

Een tijdje geleden ontving ik de vraag of ik het nieuwste boek van Marijke Vos, Alles op alles, wilde lezen en recenseren. Vorig jaar las ik Van Chanel naar flanel en dat boek viel in de smaak. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar haar nieuwe boek dus ik zei volmondig jaar. Vandaag lees je mijn recensie!

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond? De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Ik vind dit een lastige recensie. Aan de ene kant heb ik genoten tijdens het lezen, maar aan de andere heeft het boek ook niet heel veel indruk op me gemaakt. Ik weet niet precies waar het door komt en ik kan mijn vinger er ook niet goed op leggen, maar ik was een beetje teleurgesteld na het lezen. Begrijp me niet verkeerd, het is heel fijn boek en hele fijne summer read, maar het is ook best simpel.

Alles op alles lijkt een beetje een modern sprookje. En dat is altijd fijn om te lezen. Maar dat hield ook in dat het voor mij niet altijd geloofwaardig en realistisch was. Het leek een beetje op een soort onrealistische droom, waar je dan altijd een beetje gedesoriënteerd bij wakker wordt. Dat had ik een beetje toen ik Alles op alles uitlas. Het einde is af, maar het hele verhaal voelde een beetje onaf. Zo’n gevalletje, wat heb ik nu gelezen? Vandaar ook de drie sterren.

Maar goed, verder is dit boek wel echt een aanrader als je van een lief, romantisch verhaal met een tikkie mysterie op zijn tijd houdt. Marijke Vos heeft de hoofdpersonen goed uitgewerkt en ze echt karakter gegeven. De sfeer van de omgeving en het oude landhuis zit er goed in. Zoals ik al schreef is niet alles even geloofwaardig, maar romantisch is het zeker.

Zoals je hierboven kunt lezen heb ik gemengde gevoelens. Aan de ene kant raad ik je het boek aan als je houdt van een fijn, lief verhaal op zijn tijd. Aan de andere kant miste er voor mij teveel om het boek echt een must read te vinden. Weet je wat, beslis het voor jezelf en ga ‘m lekker lezen! Kom je daarna terug om er over te praten?

Heb jij al eens iets van Marijke Vos gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Alles op alles ♥ Auteur: Marijke Vos ♥ Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 351 ♥ ISBN: 9789047204985 ♥  Waardering: ***
Ik heb dit boek als digitaal recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Loft Books! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.