Droomuitzicht – Sarah Morgenthaler

Eerder las ik deze fijne feelgoodromans Droomvakantie en Droomman van Sarah Morgenthaler. Inmiddels is ook het derde deel verschenen en ik las dit boek afgelopen week bijna in één dag uit. Vandaag deel ik mijn recensie én vertel ik je waarom jij dit boek wilt lezen!

De carrière van voormalig Hollywood-lieveling River Lane is bergafwaarts aan het gaan. Vastbesloten omeen nieuwe start te maken, achter de camera dit keer, wil ze een documentaire opnemen over het pittoreske stadje Moose Springs, Alaska. Dat zou eenvoudig moeten zijn, maar de bewoners moeten niks hebben van River. Toch wil deze docu maken, en zichzelf bewijzen, wat er ook voor nodig is. Of welke berg ze hier (letterlijk) ook voor moet beklimmen.
Easton Lockett mag dan een goedmoedige reus zijn, hij weet het een en ander van survival. Als hij iedereen bij de les houdt, kan hij River en haar crew veilig over Mount Veil leiden. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De natuur is wilder dan ooit, de cameraman is vastbesloten in een ravijn te belanden en de actrice is mooi, maar kent geen angst. Vallen voor River maakt zijn werk er niet makkelijker op, en hij weet niet hoe lang hij haar prachtige lach nog kan weerstaan. Als het weer omslaat en iedereen in gevaar komt, moet Easton alles uit de kast halen om de groep weer veilig thuis te krijgen… en om River ervan te overtuigen dat haar thuis bij hem is.

Dit is echt mijn favoriete deel in de serie. Het boek past perfect in het rijtje met de twee voorgangers, maar is tegelijk ook compleet anders dan Droomvakantie en Droomman. Dit zorgt voor heel weinig herhaling en maakt het dus extra fijn om opnieuw het heerlijke dorpje Moose Springs in te duiken. Wederom zit de sfeer van Alaska er goed in en daarnaast heeft de auteur ook een bijzondere setting, namelijk een hoge berg en een stelletje bergbeklimmers, gekozen. Lekker origineel en een feestje om te lezen.

Maar even zonder grapjes, hoe tof is Easton?! In de twee voorgaande delen heb je hem natuurlijk meerdere keren voorbij zien komen, maar omdat hij een man van weinig woorden is, heb je ook niet echt een goed beeld van hem. Om die reden waren mijn verwachtingen over dit boek ook niet zo hoog, denk ik. Want hoe leuk kan een boek nu eigenlijk zijn met zo’n stille reus? But boy, what was I wrong! Easton is fantastisch en ik ben compleet verliefd op die reus geworden (zie ook de quote hieronder, vat het allemaal perfect samen). Hij is zoveel meer dan aan de oppervlakte schuilgaat en het was echt fantastisch om hem in 368 pagina’s te leren kennen.

Wat ben je toch een mafkees. Dat weet niemand, hè? Iedereen denkt dat je groot, sterk en eng bent. Maar eigenlijk ben je gewoon een malloot.

Daarnaast is de chemie tussen River en Easton ook heel erg tof op papier gezet. Uit de andere boeken werd al duidelijk dat Sarah Morgenthaler een originele en bijzondere schrijfstijl heeft en die heeft ze hier ook weer laten zijn. Gelukkig gaan we in dit deel wel lekker de diepte in met zowel de ontdekking van de personages als met de opbouwende relatie. Hoewel er in wezen niet heel veel gebeurt tussen Easton en River, ligt de spanning er voldoende in én valt er voldoende te beleven met die twee.

De spanning tussen hen was niet dik genoeg om met een mes te snijden; hij leek meer op smeltende chocola. Warm en smeuïg en bijna niet van haar huid te krijgen.

Yes, Droomuitzicht is absoluut mijn favoriete deel in deze serie (maar er komt nog een deel 4, ergens in 2022). Ik ben compleet verliefd geworden op Easton en natuurlijk wederom op het (helaas fictieve) Moose Springs. Al vraag ik me af of ik daar als toerist wel welkom was geweest, haha…

Heb jij deze serie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Droomuitzicht ♥ Auteur: Sarah Morgenthaler ♥ Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789400513211 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel AW Bruna

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.