Droomvakantie – Sarah Morgenthaler

Een van de boeken waar ik januari enorm naar uitkeek was Droomvakantie van Sarah Morganthaler. Ik was het boek in het Engels al veel tegengekomen en ik was zo benieuwd. Van AW Bruna mocht ik een recensie-exemplaar ontvangen en je leest vandaag wat ik ervan vind. Lees je gezellig mee?

Toen Graham Barnett zijn eetcafé de Tourist Trap noemde, was dat bedoeld als grapje. Nu zit hij vast aan het grillen van worstjes voor een eindeloze stroom toeristen, die hem allemaal irriteren. Zelfs de enige die rustig aan een tafeltje zit met haar boek… Twee weken in Alaska is niet de top van Zoey Caldwells bucketlist. Het is haar volledige bucketlist. Een blik op het bergstadje Moose Springs, en ze is verkocht. Maar wanneer een goede daad haar Grahams leven in schiet, ontdekt ze dat er meer is aan deze knorrige local dan ze kon vermoeden… en meer om lief te hebben in Moose Springs dan alleen de prachtige wildernis van Alaska.

O, mensen, wanneer mag ik naar Alaska? Het land stond al op mijn bucketlist, maar is door dit boek wel een aantal plekjes verschoven hoor. Wat heeft de auteur de sfeer van deze Amerikaanse staat ontzettend goed neergezet. De schrijfstijl is zo beeldend dat het soms zelfs lijkt alsof je er zelf rondloopt. Het is bijna onmogelijk om na het lezen van dit boek zelf niet naar Alaska te willen, zelfs ondanks alle tegenvallende ervaringen die hoofdpersoon Zoey heeft. Een perfect boek voor de reizigers onder ons, die nu (helaas) niet op reis kunnen.

Sarah Morganthaler heeft een hele bijzondere en originele schrijfstijl en heeft met deze stijl de chemie tussen Zoey en Graham op papier gezet. Zoey en Graham komen niet op de standaard manier dichter bij elkaar, maar op een hele eigenzinnige manier die ik echt een welkome verademing vind in de romance wereld. Ik heb zo genoten van de ontdekkingsreis die zij samen afleggen, mega swoon! Hoofdpersoon Graham is ook een apart karakter die helemaal in de sfeer past. Geef mij maar meer van dit soort personages in boeken, hoor!

Het enige waar ik een beetje tegenaan hikte was het continue gebruik van het woordje ‘schat’. Ik ben sowieso een beetje allergisch voor dit woord en ik weet natuurlijk niet hoe het in het origineel is neergezet, maar dit deed een klein beetje af aan mijn leesplezier. Het woordje wordt er te pas en te onpas ingegooid en ook op sommige compleet ongepaste momenten. Verder heb ik eigenlijk compleet genoten en kan ik niet wachten op het volgende deel. Gelukkig hoeven we daar niet te lang op te wachten en kunnen we in maart alweer opnieuw afreizen naar Moose Springs!

Dikke vette aanrader, dit boek. Als je graag nieuwe plekken ontdekt (of dat nu fictief of in het echt is), lees Droomvakantie. Je wilt ongetwijfeld gelijk naar Alaska. Yes, must read!

Staat dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Droomvakantie ♥ Auteur: Sarah Morganthaler ♥ Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 398 ♥ ISBN: 9789400513198 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel AW Bruna!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Yay, wat fijn dat je zo genoten hebt! Op naar deel 2 😉 Ik heb ook geen idee meer welk woord er in de Engelse versie gebruikt wordt, maar het stoorde mij daar in ieder geval niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.