Droomman – Sarah Morgenthaler

Een paar weken geleden kon je hier de recensie lezen van Droomvakantie, het eerste boek in de Moose Springs serie van Sarah Morgenthaler. Sinds begin deze maand ligt het tweede deel in de winkels en ik kon niet wachten om opnieuw op reis te gaan naar Alaska. Vandaag lees je mijn recensie!

Lana Montgomery is alles wat het gemoedelijke stadje Moose Springs niet kan waarderen: een rijke socialite die denkt dat ze alles wel even kan veranderen. Maar Lana is vastbesloten om te bewijzen dat ze hier thuishoort. Zelfs als ze daarvoor haar hakken moet inruilen voor sneeuwlaarzen en op jacht moet naar een op hol geslagen eland. En echt, hoe moeilijk kan dat nou helemaal zijn?

De laatste jaren zijn zwaar geweest voor Rick Harding, maar het wordt er niet makkelijker op nu zijn droomvrouw naar Moose Springs is verhuisd. Wanneer Lana hem per ongeluk raakt met een verdovingspijl, is het duidelijk dat ze wel wat hulp kan gebruiken – en wie weet… ziet ze hem dan voortaan wél staan. Als het Rick en Lana lukt om de dolle eland te vangen voor die het stadje verwoest, zouden ze wel eens de plek kunnen vinden waar ze thuishoren – samen.

Waar ik in het eerste deel compleet verliefd werd op Alaska, viel ik tijdens het lezen van Droomman opnieuw voor dit te schattige plaatsje. De auteur kan als geen ander de locatie, sfeer en de omgeving beschrijven. Het liefst stapte ik gelijk op het vliegtuig om zelf alles te ontdekken. Sowieso spelen niet superveel (romance) boeken zich af in Alaska, dus alleen dat al zorgt voor een heerlijke originele sfeer waar je alleen maar van kunt genieten.

Wel vond ik dit boek net iets minder dan het eerste deel. Sarah Morgenthaler heeft een bijzondere, originele schrijfstijl waarbij ze de personages net iets anders dan anders tot elkaar laat komen. Maar in Droomman vond ik zowel Rick als Lana een beetje oppervlakkig. Ze hebben allebei hun eigen karakters en eigen troubles waar ze af en toe mee worstelen, maar het gaat nergens echt de diepte in. Dat vond ik jammer, want hier had wat mij betreft wel iets meer uitgehaald kunnen worden.

Ik kijk wel enorm uit naar het laatste deel. Deel 3 zal over de boomlange Easton gaan en hem heb je al meerdere keren in de eerste twee delen gezien. En ik kan natuurlijk ook niet wachten om opnieuw af te reizen – ook al is het slechts fictief – naar Moose Springs. Hopelijk zien we dan ook nog wat meer van Lana en Rick (en vooral die twee samen), want het einde vond ik ook een beetje abrupt. Het was helemaal geen straf geweest als het boek nog iets langer was geweest!

Ik heb even getwijfeld tussen 3,5 of 4 sterren, maar ik heb gewoon lekker genoten van dit boek, dus vandaar die 4 (verdiende) sterren hieronder. Ik heb enorm veel zin in het volgende deel en gelukkig hoeven we daar niet superlang meer op te wachten.

Stond deze serie al jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Droomman ♥ Auteur: Sarah Morgenthaler ♥ Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789400513204 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel AW Bruna!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.