Flessenpost – Chantal Claassen

Hé, een extra recensie deze zondag! Een paar weken geleden kreeg ik een leuk persbericht van Zomer & Keuning. Het debuut van Chantal Claassen verscheen. Nu vind ik het de laatste tijd steeds leuker om nieuw leesvoer van Nederlandse bodem te ontdekken, dus Flessenpost stond al op mijn radar. Ik begon enthousiast en je leest vandaag wat ik ervan vind!

Na een mislukte relatie trekt Chloë tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Wat gelijk opvalt is de vlotte, fijne schrijfstijl van Chantal. Ik zat gelijk in het boek en je schiet ook echt door het verhaal heen. Het zijn korte hoofdstukjes, waarbij je steeds nog een extra hoofdstukje leest. Ook de dialogen kwamen erg mooi naar voren. Elke dialoog met elk karakter klopte en dat leest erg fijn. Ik snap om die reden wel waarom veel mensen enthousiast waren op Instagram.

Wel had ik best veel moeite met de insta-love. Ik ben daar best wel heel erg allergisch voor en ik vond dat jammer. Ik denk dat dit boek nog veel beter had kunnen zijn als de relatie tussen Chloë en Jesse wat langzamer werd opgebouwd. Voor mij gingen zij echt te snel en dat deed helaas wel afbreuk aan mijn leesplezier. Het haalde op sommige punten voor mij ook een beetje de geloofwaardigheid uit het verhaal. Maar goed, dat is dus echt een kwestie van smaak.

Waar ik wel van heb genoten is de sfeer van de beachclub. Naast dat ik sowieso heel graag het terras weer op wil, was het ook fijn om eventjes weg te kunnen dromen bij de locaties die Chantal in haar boek heeft verwerkt. De strandclub komt echt tot leven en ik kan niet wachten op nog meer boeken in de serie, zodat je nog meer over de strandclub te weten komt. Geef mij maar zand tussen mijn tenen en een drankje in mijn hand.

Ik vond Flessenpost een fijn boek, maar de relatie tussen Jesse en Chloe vond ik niet zo heel erg lekker lopen. Maar de schrijfstijl van Chantal Claassen smaakt zeker naar meer!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Flessenpost ♥ Auteur: Chantal Claassen ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 285 ♥ ISBN: 9789020539332 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.