De roadtrip – Beth O’Leary

Een van mijn auto buy auteurs is Beth O’Leary. Sinds ik Veel liefs en Tot snel heb gelezen, wil ik gewoon elk boek van deze auteur lezen. Gelukkig is ze inmiddels terug met een nieuw (en ik kan je alvast verklappen: heerlijk) boek. Ik mocht een vooruitleesexemplaar van De roadtrip ontvangen en vandaag lees je mijn recensie!

Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.

Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Max, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.

Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

Als je Veel liefs en Tot snel hebt gelezen weet je dat Beth O’Leary ongelofelijk goed een mooie roman neer kan zetten, met een originele twist en een prachtige schrijfstijl. Dat heeft ze ook met De roadtrip gedaan. Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven – Addie en Dylan – en vanuit twee periodes – toen en nu. Toen is er iets gebeurd tussen Addie en Dylan en daar wordt langzaam naar toe gewerkt. Hierdoor ligt er een subtiele spanning op de pagina’s en is het heel moeilijk om dit boek weg te leggen.

Ook dit verhaal is weer enorm origineel. Bedenk het maar eens, een roadtrip van een dag met vijf mensen – die elkaar niet perse aardig vinden – in een kleine Mini Cooper. Deze bizarre situatie zorgt voor hilarische momenten, maar ik heb ook met een brok in mijn keel gezeten. Beth O’Leary krijgt het voor elkaar om je van alles te laten voelen tijdens het lezen. All the feels, dus!

De reden dat dit boek geen vijf sterren heeft gekregen is Dylans beste vriend Max. Hij is goed uitgewerkt, maar ik ergerde me teveel aan hem om me hele compleet te kunnen onderdompelen in de sfeer die O’Leary heeft geschapen. Ja, zijn keuzes en gedrag worden duidelijk, maar ik vond hem op sommige punten echt too much. Aan de andere kant is hij wel een goede toevoeging aan het gezelschap, dus hij past ook wel weer goed in het verhaal. Een beetje een haat-liefde verhouding dus… De andere personages zijn overigens wel echt geweldig. Bijzondere karakters, goed uitgewerkt, precies zoals je graag ziet in een roman.

Ik kan met een gerust hart zeggen: Beth O’Leary heeft het gewoon weer geflikt. Dit boek is een prachtige toevoeging aan haar rijtje boeken en geloof me, deze wil je lezen! Must read!

Welk boek van deze auteur is jouw favoriet?

Liefs,
Marleen

Titel: De roadtrip ♥ Auteur: Beth O’Leary ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 8713791075271 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een vooruitleesexemplaar ontvangen, dankjewel de Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.