Een teken van jou – Sofie Cramer

Toen ik de zomercatalogus van Boekerij doorbladerde werd mijn aandacht direct getrokken naar Een teken van jou van Sofie Cramer. Een boek van een Duitse auteur dat Boekerij dus nu naar Nederland heeft gehaald. De flaptekst beloofde veel goeds en is de cover geen plaatje? Ik begon bijna direct toen het boek op de mat viel en vandaag lees je mijn recensie!

Als Clara’s grote liefde Ben plotseling overlijdt, stort haar wereld in. Het stel had zich net verloofd en in plaats van haar dagen te vullen met het plannen van hun toekomst, moet Clara zich nu voorbereiden op een leven zonder hem. Ben was altijd degene bij wie ze haar hart kon uitstorten en nog steeds stuurt Clara regelmatig berichtjes naar zijn nummer om haar dagelijkse beslommeringen te delen, herinneringen op te halen of Ben te vragen haar een teken te geven dat hij nog steeds bij haar is.

Wat Clara niet weet is dat Bens telefoonnummer na verloop van tijd weer is vrijgegeven en dat haar berichten terechtkomen bij Sven, een journalist die geïntrigeerd is door de mysterieuze berichtjes en op zoek gaat naar de onbekende afzender.

Zoals ik hierboven al schreef was ik direct nieuwsgierig door de flaptekst. Het beloofde een mooie en vooral emotionele rit te worden. Helaas ervaarde ik het niet zo. Gedurende het hele boek bleef het voor mij allemaal een beetje vlak. Op bijna geen enkel punt ging de auteur de diepte in en ik voelde heel erg weinig emoties tijdens het lezen. Omdat de personages geen diepgang hebben, is het heel erg moeilijk om met ze mee te leven. Dit is heel erg jammer, want er kan zoveel meer uit dit bijzondere idee gehaald worden.

Wel heeft Sofie Cramer een fijne vlotte schrijfstijl. Met de afwisseling tussen de personages zit er een fijne vaart in het verhaal, waardoor je dit boek binnen de kortste keren uit zal hebben. En zoals ik al schreef, het idee is heel erg origineel. De titel is ook heel erg mooi gekozen (zelfs mooier dan de originele, Duitse titel) en de thema’s die de auteur heeft gekozen worden op een mooie, subtiele wijze door het verhaal gevlochten.

Wat ik een beetje jammer vond, is dat de auteur Ben – de overleden partner van Clara – expres negatief probeerde neer te zetten. Alsof ze een excuus zocht voor Clara om door te gaan met haar leven. Het is hier in ieder geval geen gevalletje ‘over de doden niets dan goeds’, haha. Voor mij was dit boek sterker geweest als Clara – juist ondanks de liefde voor Ben – langzaam haar leven weer had opgepakt en haar hart open zou stellen voor Sven. Een teken van jou is absoluut geen slecht boek, maar voor mij was het allemaal net niet. Jammer!

Ik vind het jammer dat mijn verwachtingen niet zijn uitgekomen. Het idee is heel erg mooi bedacht, maar voor ontbrak het net iets teveel aan de uitwerking om het als een echte must read te zien. Ik denk overigens wel dat dit een boek is dat iedereen anders zal ervaren (misschien nog wel meer dan bij andere boeken), dus ervaar het vooral voor jezelf!

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een teken van jou ♥ Auteur: Sofie Cramer ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 238 ♥ ISBN: 9789022593677 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.