Mijn ervaringen met de Kobo Libra H20

Ik heb al jaren een Kobo e-reader. Jaren geleden begon ik – weliswaar met wat tegenzin – een Kobo mee te nemen op vakantie, maar de rest van het jaar bleef ‘ie in de kast. Inmiddels – ruim tien jaar verder – kan ik absoluut niet meer zonder. Mijn e-reader is zelden buiten bereik en ik heb er al heel wat ‘versleten’. Inmiddels heb ik een nieuw pareltje en ik deel graag mijn ervaringen met de Kobo Libra H20 met jou!

Sinds een paar weken heb ik mijn Kobo Clara HD ingeruild voor de Kobo Libra H20*. Deze e-reader is een stuk groter dan ik gewend ben én heeft een aantal nieuwe functies die het lezen nog fijner en prettiger maken.

Qua gebruiksgemak is er weinig veranderd. Via de Kobo app én via de ingebouwde Kobo store op mijn e-reader kan ik gemakkelijk nieuwe boeken toevoegen. And if you know me, dat zijn er altijd veel meer dan ik daadwerkelijk kan lezen. Zelf gebruik ik voornamelijk de Kobo Books app en gebruik deze app echt meerdere keren per dag. Door mijn e-reader met Wifi en mijn Kobo account te synchroniseren staat mijn next read bijna direct ook op mijn e-reader. Dat deed ik al met mijn vorige e-reader en daarin is gelukkig weinig veranderd ten opzichte van mijn nieuwe favoriete apparaat in huis.

Wat wel anders is, is de grootte van de e-reader. De Kobo Libra H20 is een tikkeltje groter en dat was even wennen tijdens het lezen. Ik lig vooral in bed of op de bank met mijn e-reader, dus ik moest even wennen aan hoe ik ‘m het beste kon vasthouden. Maar na een half uurtje was ik al gewend. Ja, de e-reader is ietsjes zwaarder, maar tegelijkertijd vind ik ook dat er niet heel veel verschil is met de kleinere edities van de Kobo’s.

De Kobo Libra H20 kun je op verschillende manieren vasthouden én je kunt het scherm draaien. Heel groot pluspunt. Je kunt de e-reader vasthouden zoals je ook op bijvoorbeeld de Kobo Clara of Kobo Nia zou lezen, maar je kunt het scherm ook kantelen waardoor je scherm – en daarmee de regels – wat langer worden. Persoonlijk vind ik de e-reader verticaal het fijnst, want hierdoor zijn de regels wat korter en daardoor lees ik sneller. Maar het is fijn dat je hierin een keuze hebt én zo is deze e-reader voor iedereen.

Maar de belangrijkste reden waarom juist deze e-reader op mijn verlanglijstje stond (oké, toegegeven, ook omdat ‘ie heerlijk fotogeniek is), zijn de knopjes. Tijdens het lezen komt het bij mij regelmatig voor dat ik onbewust – en vooral ongewild – op het scherm druk met mijn vingers. Dat heb ik nu niet meer nu ik de knopjes aan de zijkant gebruik. Met de twee knopjes kun je naar de volgende of vorige pagina gaan. En omdat je het scherm kunt kantelen kun je de knoopjes zowel met je linker- als rechterhand gebruiken.

Ik heb deze e-reader gekregen van Kobo en ik kreeg er een mooie roze sleepcover hoes bij. Ik raad je aan om altijd een sleepcover bij een Kobo te nemen. Dit werkt zo ongelofelijk makkelijk. Hoesje dicht en je e-reader gaat in de slaapstand. Deze sleepcover is daarnaast nog makkelijker, want je kunt je e-reader ook rechtop zetten.

Ik was al fan van Kobo, maar ik ben ook echt verliefd geworden op mijn nieuwe e-reader. Mocht je nog vragen hebben over deze e-reader of juist advies willen voor welke e-reader het beste bij jouw past, stuur me dan gerust een berichtje!

Heb jij een e-reader?

Liefs,
Marleen

* Dit artikel is in stand gekomen in samenwerking met Kobo en Oona Agency. Ik heb de Kobo Libra H20 en de sleepcover gekregen in ruil voor een eerlijke recensie.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.