Ik verzamel Jojo Moyes

Om te zeggen dat Jojo Moyes mijn favoriete schrijfster is, is nog zwak uitgedrukt. Ik heb bijna al haar boeken met ongelofelijk veel plezier gelezen en het liefst zou elk boek dat ik las van haar hand zijn. Helaas kan dat niet (en heel misschien zou het ook een beetje saai zijn), dus tijdens het wachten op een nieuw pareltje van Moyes doe ik het met andere (ook prachtige) boeken. Maar vandaag deel ik met jullie mijn liefde voor Jojo Moyes’ boeken. 

In het begin van dit jaar deelde Dagmar een ode aan Jojo Moyes op haar blog en ik kon mij daar he-le-maal in vinden! Sinds ik mijn eerste boek van haar heb gelezen ben ik fan (ongeveer dan). Kijk je mee hoe mijn liefde is begonnen?

De laatste liefdesbrief
Het begon allemaal… ha! In 2010 verscheen De laatste liefdesbrief van Jojo Moyes. Ik kreeg het boek van vriendlief en ik genoot echt van dit boek. Ik kan me nog herinneren dat ik het boek las op weg naar Antwerpen en dat ik ‘s avonds de lamp niet uit wilde doen, omdat ik het boek niet weg wilde leggen, ha! Op de terugweg was ik volgens mij niet heel gezellig voor mijn oma, haha! Het verhaal was zo mooi opgebouwd met een wissel tussen twee verschillende tijdperken, echt prachtig!img_3706

In 2013 verscheen vervolgens Voor jou. Ik had echt genoten van De laatste liefdesbrief maar ik twijfelde een beetje of ik dit boek ook zou willen kopen. Op dat moment was het boek €19,99 en ik zou het een beetje jammer vinden als het boek tegen zou vallen. Man, wat heb ik daar spijt van gehad. Ik leende het boek via de bibliotheek en verdorie, ik werd een wrak. Ik heb zo hard moet huilen bij dit boek. Ik weet nog dat ik een uur later onder de douche stond en dat de waterlanders nog steeds de weg over mijn wangen vonden. Ik kan trouwens nog steeds huilen bij dit boek. Uiteindelijk kocht ik een nieuwe druk voor €10,- maar nog steeds vind ik het jammer dat ik de mooie groene cover niet in mijn kast heb staan. Ooit wil ik dat boek nog toevoegen aan mijn collectie.img_3707

Vanaf dat moment was ik dus een grote fan van Jojo Moyes. Elk boek dat vanaf dat moment verscheen wilde ik hebben. Vier plus één kreeg ik bij een abonnement van een tijdschrift en ik had het grote geluk dat ik mee mocht doen aan de leesclub op Hebban van Portret van een vrouw. Het vervolg op het allermooiste boek aller tijden, Een leven na jou, kreeg ik van mijn lieve mama en Een week in Parijs kocht ik een keertje in de boekwinkel. Al deze pareltjes staan te schitteren op een aparte plank in mijn boekenkast.img_3705img_3704

Maar Jojo Moyes heeft meer boeken geschreven dan die hierboven staan genoemd. In 2002 en daarop volgende jaren verschenen ook al een aantal boeken in het Nederlands. Helaas zijn die boeken best moeilijk te verkrijgen, dus ik begon met het verzamelen van de minder bekendere boeken van Jojo Moyes.

De ‘verzamelwoede’ begon eigenlijk een keer op het boekenfestijn. Eerlijk gezegd wist ik daarvoor nog niet echt van de andere boeken van Jojo Moyes af. Maar op het boekenfestijn vond ik daar Walvisbaai. Zonder te twijfelen mikte ik het boek in mijn mandje en nam het mee naar huis. Vorig jaar las ik het boek op vakantie in Bali en wauw, ook al zo’n mooi verhaal! Ruim een decennia geleden kon Moyes het ook al, haha!img_3708

Vanaf dat moment was ik eigenlijk (onbewust) altijd op zoek naar nieuwe boeken van deze auteur. Op de boekenmarkt liet ik iedereen op zoek gaan naar haar boeken, marktplaats struinde ik af en ook check ik regelmatig de website van het Boekenfestijn. Vorig jaar had ik het geluk om Verboden vruchten te vinden op het boekenfestijn en twee weken geleden heb ik het boek Zee van verlangegekocht via marktplaats. YES! Mijn verzameling is al bijna compleet!

Op dit moment zijn er nog drie boeken die ongeveer 10 jaar geleden zijn verschenen die ik nog wil kopen. Dat zijn Nachtmuziek, Passie en parelmoer en Paradijs op aarde. Dat laatste boek had ik een tijdje geleden bijna via marktplaats kunnen kopen, helaas had de verkoper het boek al aan iemand anders verkocht. 🙁 Hopelijk vind ik deze boeken ooit nog!

Dans met mij
We kunnen natuurlijk niet het meest recente boek van Jojo Moyes vergeten: Dans met mij. Dit boek is ongeveer twee weken geleden verschenen en natuurlijk heb ik het boek aangeschaft! Ik had nog een bon van de boekwinkel (hallulajah voor mijn portemonnee) en ik hoop dat ik er vandaag in kan beginnen. Ik kan namelijk niet wachten! ♥img_3703

Ben jij fan van Jojo Moyes? Welke boeken heb jij gelezen?

Liefs,
Marleen

PS. Als jij een van de ‘ontbrekende’ boeken hebt en je wil ze verkopen, dan weet je mij te vinden, hè? 😉img_3709

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.