De emancipatie van de verborgen pareltjes #2

Een jaar geleden verscheen er hier een artikel op de blog met drie boeken die naar mijn mening veel meer aandacht verdienen: de emancipatie van de verborgen pareltjes. Het idee kwam van Vivian van www.thebookreview.nl en ik besloot mijn eigen favorieten te noemen. Maar die drie boeken die ik op dat moment noemde zijn niet de enige pareltjes die extra aandacht verdienen. Vandaag dus een deel twee met wederom drie verborgen pareltjes die door veel meer mensen gelezen moeten worden.

Geachte Mr Knightley van Katherine Reay
Allereerst een boek dat nog maar een paar maanden in de winkels ligt en waar ik toevallig op ben gestuit. Ik had het geluk dat ik het boek samen met Janneke mocht lezen voor een buddy read voor WLFG en ik ben zo blij dat ik heb kennis mogen maken met dit boek! Het is echt een van mijn favorieten van dit jaar (de recensie volgt nog) en dit boek hoort veel meer aandacht te krijgen dat het nu krijgt. Het boek is verschenen bij uitgeverij Kok en dat is helaas niet zo’n bekende naam in het feelgoodwereldje. Erg zonde, wat dit boek verdient zoveel meer! Het boek is romantisch, veel toespellingen op klassieke romans van bijvoorbeeld Austen en is ontzettend origineel. Ik kan het blijven zeggen, maar je moet dit boek gewoon lezen! You’ll love it! 

De perfecte moordenaar van Katherine Ewell
Dit boek is al een oudje, maar zeker een boek dat iedereen eigenlijk wel gelezen moet worden. Ook al is het een thriller, zullen de lezers die daar niet zo van houden hier ook zeker van genieten. Het verhaal zit ijzersterk in elkaar en nog knapper dat het is geschreven door iemand van 19 jaar! Het is origineel om een keertje helemaal vanuit het perspectief van de moordenaar te lezen en al helemaal als het een meisje van zeventien jaar is die nog gewoon naar school gaat!

Helaas is het boek niet via de standaard wegen (bol.com etc.) te krijgen, maar het ebook is nog wel overal beschikbaar. Ook heb ik ‘m verschillende keren bij het Boekenfestijn of Kruidvat zien liggen, dus er zijn nog zeker exemplaren in de omloop. Aanrader!

Perfect chemistry van Simone Elkeles
Als ik me het goed kan herinneren is dit denk ik een van de eerste Young adults die ik ooit heb gelezen. Het boek komt uit 2010 en ik las ‘m vrij snel na verschijningsdatum. Helaas is het sindsdien een beetje ondergesneeuwd door al die andere toffe boeken die zijn verschenen, maar dit verhaal heeft alle elementen om een populair YA-roman te worden. Jammer dus dat dit boek net iets te vroeg op de markt is gekomen. Hierbij geldt helaas hetzelfde als bij De perfecte moordenaar, niet meer via de normale weg te verkrijgen. Gelukkig hebben de meeste bibliotheek nog wel een exemplaar in het assortiment, dus rennen zou ik zeggen!

Welk boek moet volgens jou meer aandacht krijgen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Zo leuk dat je hier (nog steeds) aandacht aan besteedt! Naar Geachte Mr. Knightley ben ik ook heel erg benieuwd. Daarnaast vind ik dat de boeken van Eric Lindstrom echt tot de verborgen pareltjes behoren: zijn boeken Wat jij niet ziet en Mijn mooiste herinnering eindigt hier gaan over jongeren met een beperking en dat vind ik zo belangrijk en goed uitgewerkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.