De reis van je leven – Viora Rebergen & Joost van Willigenburg

Vorig jaar las ik het boek Beter op reis, het boek van de mensen achter het Instagramaccount Be More Unicorn. Nu is er een tweede boek verschenen die helemaal over hun wereldreis gaat. Uiteraard wilde ik dit boek ook lezen en vandaag lees je mijn recensie!

Twaalf maanden, elf landen en meer dan dertigduizend volgers – Viora Rebergen en Joost van Willigenburg lieten in 2019 na een heftige tijd alles achter zich voor een wereldreis. Ze namen de Transmongolië Express naar China, scooterden over de Filipijnen, dwaalden door rijstvelden in Vietnam en toerden met een camper door Nieuw-Zeeland en Australië. Ondertussen deden ze verslag op hun Instagramaccount Be More Unicorn, waar ze inmiddels een enorme community van trouwe fans opgebouwd hebben.

Zoals je in mijn recensie van hun eerste boek kunt lezen, had ik gehoopt dat er in dat boek wat meer van hun reis naar voren zou komen. Blijkbaar dachten meer mensen erover, want nu zijn ze terug met De reis van je leven waar ze hun hele wereldreis van een jaar hebben opgeschreven. Wat me tijdens het lezen opviel, is dat het boek eigenlijk leest als een mega instagrampost. In het boek komen ze precies hetzelfde over, dus als je het leuk vindt om Be More Unicorn te volgen op Instagram, dan ga je het sowieso leuk vinden om dit boek te lezen.

Je volgt Joost en Viora in het boek vanaf het moment dat ze hun reis beginnen tot de afbreking in Nieuw-Zeeland door Corona. Wat ik een verademing vond, is dat ze niet alleen maar positief en vrolijk zijn. Dit maakt het heel realistisch, want je kunt op reis niet altijd alles maar leuk en gezellig vinden. Zeker niet als je een jaar met elkaar zit ‘opgescheept’. Daarnaast vond ik de tips en leuke weetjes echt een goede afwisseling.

Op de achterflap staat dat dit boek voor wereldreizigers is. En hoewel ik het daar natuurlijk mee eens ben, vind ik dit boek juist ook voor de huismussen onder ons. Voor lezers die stiekem wel wat meer van de wereld willen ontdekken, maar niet perse zelf een jaar op reis willen zijn. Je kon natuurlijk tijdens de wereldreis al meegenieten met Joost en Viora, maar dat kan nu (nog een keer) via hun boek.

Als je meer wilt weten hoe het is om een jaar op wereldreis te gaan of als je meer van de reis van Be More Unicorn wilt weten, dan is dit boek iets voor jou! Wil je lekker de wereld rond, maar dan lekker vanaf je eigen bank? Yes, dan is dit boek ook zeker een aanrader!

Volg jij Be More Unicorn al?

Liefs,
Marleen

Titel: De reis van je leven ♥ Auteur: Viora Rebergen & Joost van Willigenburg ♥ Uitgeverij: Xander
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789401616003 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.