De moord op Windsor Castle – S.J. Bennett

De moord op Windsor Castle stond al jaren op mijn TBR, maar ik was er nooit aan toegekomen om dit boek (of de andere boeken in deze serie) te lezen. Maar toen was daar Uitgeverij Rainbow! Misschien ken je ze wel van hun kleine, betaalbare heruitgaven van bekende en populaire boeken. De moord op Windsor Castle was zo’n boek en toen ze deze aankondigden, kon ik het niet laten om een exemplaar aan te vragen. Gezien het formaat was het perfect om mee te nemen op vakantie en vandaag lees je mijn recensie!

Windsor Castle, 2016. De aanloop naar de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elisabeth kan als een rustige, veilige en gelukkige tijd in haar regeringsperiode worden beschouwd. Totdat een gast van prins Philips Dine & Sleep-feestje dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer. Een slecht gebonden knoop doet MI5 vermoeden dat er sprake is van moord. De koningin laat het onderzoek over aan de professionals – totdat deze haar trouwe dienaren als verdachten aanwijzen. Met behulp van haar assistent-secretaris Rozie begint ze een schaduwonderzoek. Terwijl ze haar koninklijke taken vervult, vermoedt niemand in het koninklijk huis, de regering of het publiek dat de vastberaden Elisabeth haar scherpe blik en jarenlange ervaring ondertussen inzet om de echte moordenaar voor het gerecht te brengen.

Ik schreef hierboven al, door het formaat zijn de boeken van Rainbow echt perfect om mee te nemen in de koffer. Je stopt ze gemakkelijk in je handbagage, ze wegen weinig en zijn ondanks het kleinere formaat nog steeds heerlijk leesbaar. En o, dit boek is zo fijn! Ik ben fan van de Royal family en dit boek voelde echt als een warme knuffel. Het is cozy, een tikkeltje spannend en de sfeer op de kastelen en de humor van de Queen is gewoon heeeeerlijk! Ik vind het echt tof hoe de auteur zo’n belangrijk, historisch en bekend persoon een ‘echt’ gezicht heeft gegeven.

Ik lees niet al teveel thrillers/spannende boeken, maar ik kan ze altijd waarderen als ze goed zijn geschreven en goed zijn uitgewerkt. En De moord op Windsor Castle heeft dat gewoon allebei. De schrijfstijl is vlot, geeft je echt een kijkje in het hoofd van de Queen en bevat enorm heel veel humor. De Queen was natuurlijk altijd een instituut en je weet alleen maar de dingen die ze zelf naar buiten willen brengen. Toch, op verschillende manieren, leek je haar toch altijd een beetje te kennen en daar heeft dit boek perfect op ingespeeld. Het voelt echt alsof je de Queen in dit boek beter leert kennen, ondanks dat het fictie is (en ze inmiddels natuurlijk al is overleden). En ook het plot is goed uitgewerkt, elke keer komt er een nieuwe twist om de hoek kijken, de andere personages zijn goed neergezet. Wat wil je nog meer?

Dit is hoe cozy crime hoort te zijn en hoe fijn is dat het dan dat je dit boek al voor €11,- kunt lezen? Dikke tip en ik hoop dat Uitgeverij Rainbow de rest van de serie ook aan hun fonds gaat toevoegen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De moord op Windsor Castle ♥ Auteur: S.J. Bennett ♥ Uitgeverij: Uitgeverij Rainbow
Aantal pagina’s: 286 ♥ ISBN: 9789041715425 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Rainbow Uitgevers.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.