Verwilderd – Liz Hartevelt

Vorig jaar las ik Ongetemd, het debuut van Liz Hartevelt. Ik vond dat een heerlijke NA en kon niet wachten op het vervolg. Deze zomer verscheen het ebook (nu is overigens ook de paperback te verkrijgen) en ik bestelde het ebook gelijk. Hij ging mee op mijn ereader naar Zuid-Afrika en vandaag lees je mijn recensie!

River is altijd onderdeel geweest van de Locke-tweeling, een duo waar nogal over gekletst wordt. Ze hebben allebei nogal een los seksueel moraal en zijn niet bepaald preuts te noemen. Riley is de vrouwenverslinder, River de excentrieke losbol met haar felgekleurde haren in alle kleuren van de regenboog. Niemand weet wie ze echt is. Haar geheimen heeft ze altijd voor zichzelf gehouden.

Sage is niet het soort jongen die meteen opvalt in een groep en al helemaal niet bij iemand als River. Hij is rustig, observeert de wereld het liefste vanaf de zijkant, omdat de kans dan niet zo groot is dat je slachtoffer kunt worden van de gemene grapjes van iemand anders. Dat een meisje als River dan buiten zijn bereik is, heeft hij geaccepteerd. Tot die ene avond…

Die avond zorgt ervoor dat alles verandert, dat Sage en River meer in elkaars leven verwikkelt raken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Ze hebben allebei een verleden dat ze als een rugzak met zich mee dragen. Onder al die felgekleurde bravoure lijken ze meer op elkaar dan ze op het eerste gezicht denken.

River en Sage moeten hun problemen onder ogen zien, zichzelf en de ander maken. Maar kun je iemand maken als je zelf in tienduizend stukjes ligt? Kun je iemand dan overtuigen?

Wat kan Liz fijn schrijven zeg! Echt een fijne, vlotte schrijfstijl met grappige vergelijkingen. Ik vind het mooi dat ze bepaalde onderwerpen er op een subtiele, maar zeker wel aanwezige manier in heeft verwerkt. Het is met recht een NA, maar met een juiste dosis erotische scènes. Deze momenten tussen de hoofdpersonen zijn opwindend, goed opgebouwd en vooral niet plat. Fijn!

De personages zijn echt heel goed uitgewerkt met allebei goede en vooral geloofwaardige achtergrondverhalen. Ik las vorig jaar Ongetemd, maar ik kon me weinig van Riley herinneren. Ik vind het tof hoe Liz haar een stem heeft gegeven en hoe stoer en vooral origineel ze eigenlijk is. Wel vond ik het beetje irritant hoe Riley Sage aan het lijntje hield in het begin. Het was vooral tot de helft echt een gevalletje van aantrekken en snel weer afstoten, maar gelukkig hield ze daar vrij snel mee op. Daarna werd de relatie tussen Sage en Riley heel erg mooi opgebouwd.

Ik schreef het vorig jaar ook al in mijn recensie van Ongetemd, maar het is heel erg fijn dat het verhaal zich lekker afspeelt in Utrecht. Liz weet hele Hollandse dingen in haar verhaal te fietsen, maar zonder dat het te Nederlands wordt (if that makes sense). Het zorgt ervoor dat het allemaal heel begrijpelijk en herkenbaar wordt.

Yay, Liz Hartevelt heeft het wederom gedaan en een waardige opvolger van Ongetemd geschreven. Het verhaal is fijn en vlot, met twee heerlijke, originele personages. Ik kan in ieder geval niet wachten om andere boeken van Liz te lezen!

Lees jij graag NA’s van Nederlandse bodem?

Liefs,
Marleen

Titel: Verwilderd ♥ Auteur: Liz Hartevelt ♥ Uitgeverij: Pluizenbol Boeken
Aantal pagina’s: 380 ♥ ISBN: 9789082720723 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.