Ongetemd – Liz Hartevelt

Vlak voor onze vakantie zag ik via Facebook een oproepje van Liz Hartevelt (ook wel bekend van haar blog Pluizenbol) voor bloggers die haar eerste boek Ongetemd als eersten wilden lezen en wilden recenseren in de week van publicatie. Ongetemd is een new adult en aangezien ik Liz al langer volgde als blogger was ik heel benieuwd naar haar eerste boek. Ik las haar new adult op vakantie en vandaag lees je de recensie! 

Studeren: een nieuw periode in je leven. Niet langer een kind, maar een jongvolwassene die zich niet meer kan verstoppen. En dat is wat Arabella het liefste doet: zich verstoppen. Als niemand je ziet, val je ook niet op. En dat is wat ze wil: door het leven gaan als een grijze muis. Haar nieuwe huisgenoot is alleen alles wat ze niet verwacht: een flirt, bijdehand, heeft een grote bek en een klein hartje. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is het een hij. Hoe kan ze nu met een jongen samenwonen?

Riley is het soort jongen waar niet alle ouders blij van worden met zijn tatoeages, piercings en een gebrek aan hoge ambities. Voor zijn ouders is hij ook een grote teleurstelling en hij weet hoe ze naar hem kijken. De hele wereld heeft een mening over hem, maar niemand kent hem echt.

Arabella, het onzichtbare meisje. Riley, de rebel. Op het eerste gezicht hebben ze geen overeenkomsten, maar niets is wat het lijkt. Kunnen ze hun onzekerheden en angsten overwinnen of is het bij voorbaat al een verloren zaak?

Ik moet eerlijk zeggen dat dit voor mij de eerste keer was dat ik een boek las waarbij ik het schrijfproces van de auteur een beetje heb meegekregen. Ik volg Liz haar blog al een tijdje en heb regelmatig quotes en andere dingen rondom Ongetemd voorbij zien komen. Natuurlijk hartstikke leuk, maar het schept ook verwachtingen! Ik was vooral heel erg nieuwsgierig naar Liz haar schrijfstijl en ik ben zo niet teleurgesteld! Ze heeft het verhaal van Arabella en Riley zo gaaf en goed op papier gezet, je zou absoluut niet zeggen dat dit haar debuut is! Het verhaal leest vlot en voor je het weet is deze fijne new adult uit!

Het grootste pluspunt voor mij is de heerlijke humor die eigenlijk van elke bladzijde afspat. Uit de flaptekst blijkt al dat Riley niet op z’n mondje is gevallen, maar tijdens het lezen leer je al snel dat Arabella ook een gave heeft om gevat op veel situaties te reageren. Liz heeft met Riley een heerlijk perfecte bad boy met een klein hartje neergezet (waar ik stiekem echt een beetje verliefd op ben geworden), maar ook Arabella heeft een plekje in mijn hart veroverd.

De meeste NA’s die nu op de Nederlandse markt zijn verschenen spelen zich af op Amerikaanse universiteiten en rondom Amerikaanse mensen die een plekje in de wereld proberen te veroveren. Je kunt je wellicht goed inleven in deze personages, maar het is door de atlantische oceaan toch altijd een beetje een ver van je bed show. In Ongetemd speelt het verhaal zich juist af in ons vertrouwde Utrecht en maakt het allemaal net iets herkenbaarder. Met bekende plekken en soms typische Nederlandse dingen (gestolen fiets, anyone?), maar zonder dat het een compleet Nederlandse bedoeling krijgt, heel erg fijn!

Het zou natuurlijk geen NA zijn als de hoofdpersonen geen problemen met zich meedragen. Hoewel de issues niet helemaal nieuw en origineel zijn, laat Liz met Ongetemd zien dat het niet altijd makkelijk is om je demonen te verslaan, maar dat het zeker mogelijk is als je de juiste personen om je heen hebt.

Met dit boek heeft de schrijfster laten zien dat  ook hele goede NA’s van Nederlandse bodem bestaan en dat je absoluut niet altijd naar buitenlandse auteurs hoeft te grijpen voor een aantal uren leesplezier! Een echte aanraders voor de fans van NA’s, maar ook zeker voor liefhebbers van young adult en feelgood!

Lees jij wel eens een boek van Nederlandse bodem?

Liefs,
Marleen

ps. Je koopt het ebook al voor slechts €3,95! Geen geld voor heel wat uren leesplezier!

Titel: Ongetemd ♥ Auteur: Liz Hartevelt ♥ Uitgeverij: Pluizenbol Boeken
Aantal pagina’s: 408 ♥ ISBN: 9789082720709 ♥ Waardering: ****
Ik heb het ebook als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.