De executie – Danielle Bakhuis

Vorig jaar las ik De eliminatie van Danielle Bakhuis en dat boek heeft mij toen zo positief verrast, wat een topboek. Vorige maand kwam deze auteur met een nieuwe YA-thriller en die moest ik natuurlijk lezen. Vorige week lag het boek in de bus en ik kon niet wachten om er in te beginnen. Is het wederom zo’n topper? Vandaag lees je mijn recensie!

Het is 2048. Wanneer de zestienjarige Charlotte van der Wal een misdaad begaat, heeft dat grote gevolgen. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren in enorme kooien boven een onpeilbare diepte in een live tv-show terechtgesteld. Ze zijn hun leven niet zeker, want voor het uur voorbij is zullen bij vier kandidaders de bodems onder hun kooien worden weg geklapt. Breng nu je stem uit!

O man, wat kan die vrouw schrijven! Ze heeft het wederom geflikt en een sterk staaltje schrijfwerk neergezet. Het is aan de ene kant maar goed dat dit boek ‘slechts’ 272 pagina’s heeft, want je kunt het eigenlijk niet wegleggen en het. moet. gewoon. UIT! Wederom zit er zo’n enorme vaart en spanning in het verhaal dat het bijna onmogelijk is om te stoppen met lezen (ik vond het dan ook verschrikkelijk dat ik in Almere aan was gekomen, dat snap je). Dikke tip dus: lees dit boek eigenlijk alleen als je er de tijd voor hebt.

Hoewel ik het boek je echt kan aanraden is het eigenlijk ook wel heel erg sadistisch voor de lezer. Mede dankzij de spanning vreet je jezelf op, maar ook dankzij bepaalde gebeurtenissen is het onmogelijk om het einde te halen met al je nagels nog intact. Zonder te spoilen lees je het verhaal vanuit verschillende personages en steeds gebeurt er weer iets heftigs waardoor je met een brok in je keel verder gaat. In 272 pagina’s weet Danielle Bakhuis het voor elkaar te krijgen om diep onder je huid te kruipen.\

Je beseft pas hoe bijzonder vroeger was, als je een bom op het heden hebt gegooid.

En dan het verhaal, het is pijnlijk en angstaanjagend geloofwaardig. Hoewel het niet helemaal duidelijk is over welk land we het precies hebben (sterk punt!) zou het echt zomaar Nederland kunnen worden. Al helemaal als je kijkt wat voor gekke dingen er allemaal om ons heen gebeuren. Nu is alles misschien een beetje te heftig en te overdreven, maar het zou absoluut kunnen gebeuren. Gruwelijk, maar geen complete science fiction, helaas.

O my god, Danielle Bakhuis heeft het gewoon weer gedaan. Ik kan dit boek niet anders dan 5 sterren geven en ‘m echt aan iedereen aanraden. De executie kruipt onder je huid, is sadistisch maar tegelijk hoopvol en laat je niet meer los. Lezen die hap!

Heb jij al een boek van Danielle Bakhuis gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De executie ♥ Auteur: Danielle Bakhuis ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 272 ♥ ISBN: 9789000365975 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel Best of YA! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.