Mijn jaar met Hebban

De laatste week van het jaar is inmiddels aangebroken en daarom vond ik het tijd om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Afgelopen vrijdag vond je al een overzichtje van de geweldige reizen die ik in 2016 heb gemaakt en de rest van deze week lees je tot zaterdag elke dag (ja, dat lees je goed ;)) een terugblikkend artikel op de blog! In januari kreeg ik een ontzettend leuk berichtje van de boekenwebsite Hebban. Ik was lid van de Hebban YA Club van 10. Ik deel je vandaag hoe mijn jaar met de 9 andere meiden is geweest! 

Eind november vorig jaar had ik mij aangemeld bij de Hebban YA Club van 10. Een blog beginnen was een idee dat al een tijdje in mijn achterhoofd zat, maar ik vond het allemaal een beetje spannend. Ik wilde wel heel graag mijn liefde voor boeken (en ook voor andere dingen) delen en de oproep voor de Club van 10 leek mij op het lijf geschreven te zijn. Ik nam me voor om, mocht ik niet uitgekozen worden, alsnog een blog te beginnen. Ik wilde echt heel graag leuke berichtjes schrijven en in contact komen met andere lezers.

Eind januari kwam daar het verlossende berichtje: ik zat erbij! Samen met 9 andere meiden was ik lid van de Hebban YA Club van 10. Langzaamaan leerden we elkaar kennen. Vriendschapverzoeken via Facebook kwamen binnen en al gauw hadden we een groepsapp. Erg gezellig allemaal! Het duurde dan ook niet lang voordat we onze eerste ‘opdracht’ van Hebban kregen. We kregen de keuze uit twee YA’s waarbij we moesten aangeven of het Hot or Not was. Ik koos het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli. Samen met 4 andere leden bestempelden we het boek met een dikke HOT. Je vindt het artikel hier.

Een meeting kon natuurlijk niet uitblijven, nadat we gezellig op de groepsapp met elkaar kennis hadden gemaakt. Op een woensdagavond in maart werden we verwacht in Amsterdam op het kantoor van uitgeverij Moon. Daar hadden we een gezellige avond met uitgever Marieke en schrijfster Ingrid Kluvers. Haar boek Altijd anders mochten we voor de meeting lezen en we kregen de kans Ingrid allerlei vragen te stellen. Ontzettend leuk!

Tijdens de meeting werd ons ook gevraagd of we het leuk vonden om een eigen pagina op Hebban te hebben die we naar eigen wensen in konden vullen. Zo konden we onze eigen artikelen schrijven en zelf vorm geven aan deze pagina. Iedereen was enthousiast, dus verscheen op 20 april onze eerste artikel op de page We Love YA

Ik vond en vind het erg leuk om gezamenlijk een pagina te beheren. Onze pagina is eigenlijk een soort blog in Hebban en we hebben het afgelopen jaar behoorlijk wat lezers gekregen. Maar we schreven alleen over YA en soms vond ik het best jammer dat we zo gebonden waren aan één genre. Ik lees veel meer dan alleen YA en ik wilde ook over andere dingen schrijven. Zo besloot ik alsnog in augustus mijn eigen blog te beginnen waar ik weliswaar schrijf over YA, maar ook over zo veel meer dan dat (en ik ben nog steeds elke dag blij dat ik deze stap heb gezet).

In juni kregen we de kans om met de populaire Estelle Maskame op een rondvaart te gaan. Met vier andere meiden gingen we eerst pizza eten, waarna we met nog heel wat andere bloggers op de boot door de Amsterdamse grachten gingen. Het was ontzettend gezellig en we hebben natuurlijk even kunnen kletsen met Estelle herself. De recensie van het eerste boek. We kregen het boek mee naar huis en ik ben helemaal fan van de DIMILY-serie! was mijn eerste recensie op de blog en van het tweede boek komt de recensie heel snel online!

Na Simon kregen we nog twee keer de mogelijkheid om boeken te lezen die nog niet verschenen waren voor een Hot or Not-artikel. Zo lazen we in maart het boek Van alle jongens van wie ik hield en in juni lazen we Reboot. Ik ben echt een groot fan van Reboot en ik kan niet wachten om het vervolg te lezen (en ik kreeg het boek voor kerst, yes!).

Verder kregen we ook regelmatig toffe uitnodigingen om bij YA-events aanwezig te zijn. Zo mocht Femke naar de boekpresentatie van Eenzaam en extreem ver weg en had ik ook aanwezig kunnen zijn bij de uitreiking van de Hebban Awards en bij het YA Crime Event in Zoetermeer afgelopen oktober. Helaas kon ik bij beide events niet aanwezig zijn, maar we hebben echt hele gave kansen gekregen.
Voor onze eigen pagina heb ik verschillende bloggers geïnterviewd en heb onder andere hele gezellige gesprekken gehad met Lisa en Emmy. Thanks meiden!

Maar ik heb nog meer te gekke dingen gedaan sinds ik bij Hebban zit. Ik ben een paar keer leesclubcoördinator geweest van een paar te gekke leesclubs, ik mocht naar de boeklancering van Maestra in Amsterdam (wat echt supertof was) en ik mocht aanwezig zijn bij een exclusieve schilderworkshop ter ere van de verschijning van Oprecht, het nieuwste boek van Colleen Hoover! Hele leuke dingen dus!

Dankjewel lieve Hebban, lieve Lindy en lieve meiden van de Club van 10! Jullie hebben 2016 in een prachtige boekig jaar veranderd! Thank you! ♥

Ben jij al bekend met Hebban?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.