De leukste date-ideeën voor in de winter

Natuurlijk is Favoritez een echte boekenblog, maar toch doen artikeltjes met cadeau-ideeën of date-ideetjes het ook altijd goed. Zo na de feestdagen kan het lastig zijn om tijd voor elkaar te maken of dat je juist geen idee hebt wat je moet doen samen. Ik zet de leukste tips voor je op een rijtje (in verschillende prijscategorieën) om samen in deze koude maanden te doen! Enjoy! 

Organiseer een winter barbecue
Op tweede kerstdag waren we bij mijn ouders en hadden mijn ouders een winterbarbecue georganiseerd. Onder de overkapping en met een heater kon je prima buitenzitten en hebben we heerlijk gegeten. Een keer weer wat anders en ontzettend gezellig! Doe het met z’n tweeën of nodig familie en/of vrienden uit! Laat iedereen wat meenemen of duik juist zelf (met z’n tweeën dan) de keuken in om allerlei lekkere dingen voor te bereiden! Bon appetite! 

Bezoek een museum
In het buitenland wil ik altijd musea bezoeken, maar in Nederland doe ik dat eigenlijk nooit. Toch heeft Nederland ook een aantal musea met toffe exposities die ook zeker het bekijken waard zijn. Wat dacht je van het mooie Rijksmuseum in Amsterdam die je toch wel een keer bezocht moet hebben, of het fotomuseum in Rotterdam (staat nog hoog op mijn lijstje). In Deventer is nu een expositie over Deventer Boekenstad in de Waag (tot 3 maart) en daar die wil ik echt nog bezoeken!
Tip: Zoek op internet naar kortingskaartjes en ga extra goedkoop! 😉 

Ga samen schaatsen
Een klassieker, een cliché? In ieder geval een datetip die niet mag ontbreken in de winter! Zorg natuurlijk wel voor de hele beleving, dus bestel (of maak zelf) warme chocolademelk en lekkere appeltaart! En mocht je niet kunnen schaatsen? Dat maakt het alleen maar leuker… 😉

Maak een (mini)stedentrip
Heb je iets meer te besteden? Maak dan een (mini)stedentrip, naar bijvoorbeeld Keulen, Antwerpen of Brussel. Wil je iets verder weg? Budapest en Praag zijn ook erg leuk in de winter! Ik schreef er al eerder over, maar stedentrips zijn echt heel erg leuk in de winter. Het is rustiger, als je geluk hebt ligt er sneeuw (en dat maakt een stad altijd mooier) en er is vaak genoeg te doen binnen!

Ga heerlijk uitwaaien op het strand
In principe kun je je tegen kou kleden, dus kleed je warm aan en ga lekker wandelen op het strand! Het is gezond en ook erg gezellig. Klets er op los en maak alvast plannen voor de zomer! En na afloop mag je jezelf verwennen met een warm drankje bij een leuk restaurantje!

Bezoek de Winter Efteling
De vrolijke Efteling, maar dan helemaal in winterse sferen! In de winter zelfs nog iets goedkoper en vaak ook wel iets rustiger. Do I need to say more?

Ga shoppen in je favoriete stad
De winter is eigenlijk wel heel erg goed geschikt om goed te winkelen (moet je betere helft wel van winkelen houden natuurlijk). In de winkels brandt de kachel en kun je de kou steeds weer ontvluchten. Daarnaast is er na de kerst altijd heel erg veel sale, dus sla je slag! Vergeet af en toe geen pauze in te lasten met een stukje taart of een lekkere lunch!

Doe een escape room
Escape rooms zijn natuurlijk altijd leuk om te doen (behalve als het buiten echt heel erg warm is), maar in de winter natuurlijk helemaal! Duik met z’n tweeën of met meer natuurlijk een toffe escape room in en laat je hersens kraken. Succes gegarandeerd!
Tip: Zoek op Groupon of Social Deal naar aanbiedingen, dat kan heel veel geld schelen! 

Ga een dagje off the grid, in je eigen huis
Mijn laatste tip, maar misschien zelfs wel een persoonlijke favoriet: ga lekker offline en sluit je voor een dagje op in huis. In deze koude maanden is het helemaal geen straf om lekker binnen te blijven. Haal wat lekkere dingen in huis en spendeer je dag in een fijne pyjama. Doe spelletjes, kijk een film of lees een boek, maar laat je telefoon een dagje links liggen. Gaat niemand dood aan!

Onderneem jij graag dingen in deze koude maanden? Wat is jouw favoriete tip?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.