Rebel – Rebecca Yarros

Yes, ook het laatste deel in The Renegades-series van Rebecca Yarros is (digitaal) verschenen. Zo gauw deze te koop was kocht ik het e-book en ik heb wederom genoten. Hoewel Nova nog steeds mijn favoriet is (want: Landon ♥), is Rebel ook zeker een aanrader en een fijn einde van de serie. Gelukkig duurt het niet heel lang meer voordat de paperbacks verschijnen, zodat nog meer lezers kunnen genieten!

‘Rebel’ is het laatste deel in de Renegades-serie van Rebecca Yarros. Dit boek gaat over een vrouwelijk lid van het stuntteam, namelijk Penna Carstairs, oftewel Rebel. En Rebel is behoorlijk badass. Ze is ‘sexiest female athlete of the year’ en in de wereld van extreme sports is er niemand die haar gek maakt. Maar in een bar in Las Vegas ontmoet ze Cruz, en die dringt wel door haar barrière heen. Ze brengen een geweldige nacht met elkaar door. Daarna wil ze niets meer van hem weten. Zo makkelijk komt ze echter niet van hem af, want ineens blijkt hij haar docent te zijn.

Natuurlijk zijn alle personages stoer in deze serie, ze zijn natuurlijk allemaal onderdeel van The Renagades. Maar wat ik juist extra leuk vond aan Rebel is dat hoewel Penna echt een kick-ass dame is, ze ook zeker haar onzekerheden en angsten heeft. Deze kwamen uitgebreid naar voren, zonder af te doen aan haar stoere personage. Ze wordt geen zielig moppie, maar juist nog levensechter. En de chemie tussen haar Cruz is ook echt fantastisch op papier gezet, echt tof!

In sommige series worden de verhaallijnen bij verschillende delen een beetje hetzelfde, maar Yarros heeft het hier voor elkaar gekregen om ze alledrie een eigen stem en verhaal te geven, maar tegelijkertijd ook om alles heel mooi samen te laten komen. Hoewel ik eigenlijk ook wel het verhaal van Nick (Renegade 4) zou willen lezen, komt alles op het einde mooi samen en krijgt iedereen een fijn einde. En hoewel dit deel echt helemaal om Penna draait lopen de vorige verhaallijnen ook langzaam verder en dat zorgt ervoor dat het verhaal van Pax in Wilder en Landon in Nova nog niet is afgelopen, maar een (klein) vervolg krijgt in het verhaal van Penna.

Het enige kleine minpuntje is de originaliteit van dit deel. Don’t get me wrong, Yarros heeft het verhaal wel echt een eigen twist gegeven, maar echt origineel is het niet. Meisje wordt verliefd op een knappe man, ze hebben een fantastische nacht en daarna komen ze erachter dat hij haar docent is (Pretty Little liars, anyone?). De auteur maakt het wel spannend door de reden van Cruz om als docent aan het werk te gaan een leuke twist te geven, maar helaas zorgde het standaard verhaal ervoor dat ik het boek geen 5 sterren heb gegeven.

Al met al is Rebel echt een fijne afsluiter van deze serie en wil ik deze boeken ook echt in mijn kast hebben als ze in paperback verschijnen (12 februari). Deze boeken zijn dikke aanraders als je fan bent van New Adults en Rebecca Yarros! Veel leesplezier!

Lees jij graag New Adults?

Liefs,
Marleen

Titel: Rebel ♥ Auteur: Rebecca Yarros ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 412 ♥ 9789401914260 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.