This month’s Favoritez #51 – november 2020

November stond een beetje in het teken van steeds maar weer dezelfde week. Maandag t/m donderdag werken en ’s avonds een beetje lezen en spelletjes spelen. Het weekend stond vooral in het teken van lezen. Niet dat dat nu zo’n straf is, maar een beetje eentonig is het wel. Verder was ik jarig, zat ik in een fijne schrijfflow voor blogjes en heb ik een aantal lekkere dingen gebakken. Kijk je mee?

November begon voor ons goed, want we kochten een nieuwe auto! We (oké, mijn vriend vooral) waren al een tijdje aan het kijken voor een nieuwe auto en het is uiteindelijk een zwarte Audi A1 geworden, heel blij mee!

We kochten allebei een koptelefoon. Eigenlijk wilde ik ‘m voor het werk gebruiken, maar ik vind het niet fijn om de koptelefoon op te hebben met een computerbril dus nu gebruik ik ‘m in mijn vrije tijd. Fancy, vind je niet?

Ik zat in november echt in een heerlijke (blog)flow en dat is ook mede de reden dat ik deze maand een blogmarathon organiseer. De eerste vijf artikelen zijn al online verschenen! <3 Het was ook mijn doel om mee te doen aan NaNoWriMo en hoewel ik slechts 5000 fictie heb geschreven (en dat allemaal in de eerste vier dagen) heb ik wel veel artikelen geschreven en daar ben ik ook heel blij mee!

En yes, een paar dagen later mochten we ook daadwerkelijke onze nieuwe auto ophalen. Met een grote strik, bloemen én chocola stond ‘ie op ons te wachten! Beetje verliefd, hoor!

De weekenden zijn een beetje hetzelfde de laatste tijd, want vooral gevuld met koffie en boeken! Ik heb in het eerste volle weekend van november echt een aantal toffe boeken gelezen, waaronder When it’s real en Een vloek zo eenzaam.

Weekenden zijn ook uitermate geschikt om te bakken! Ik dook weer eens de keuken in voor een heerlijke croissant broodpudding met cheesecake vulling en blauwe bessen. Dit is echt een van de beste dingen in het leven, hoor!

En ik bakte ook deze cinnamon apple blondies naar een recept van Instagram. Ik ben meer fan van de blondies met witte chocola en frambozen, maar ze waren absoluut lekker!

’s Ochtends drinken we altijd samen koffie en ’s middags probeer ik dan even tijd te maken voor een kop thee. Ik ben de laatste tijd weer helemaal into muntthee, dus daar kan ik dan echt even van genieten.

Naast mijn normale werkzaamheden op het werk, schrijf ik ook één keer per twee weken een thuiswerknieuwsbrief op het werk. Ik bundel daarin allerlei toffe input van de collega’s en deel zelf vaak wat boekentips (je bent boekenworm of je bent het niet ;)).

Mango mag de laatste tijd wat vaker binnenspelen. Zijn hok staat natuurlijk buiten en hij mag overdag de hele dag buitenspelen, maar het is ook wel gezellig als ‘ie af en toe naar binnen komt. Overal op klimmen en aan snuffelen. Cutie!

Een paar maanden geleden kocht ik een nieuw spelletje, Banco Banco. Dat spelletje belandde met het plastic eromheen in de kast, maar afgelopen maand besloten we het eindelijk eens te spelen. In het begin snapten we er echt de ballen niet van, maar daarna kwamen er echt lekker in. Aanradertje om met z’n tweeën te spelen!

De voorjaarscatalogi van bijna alle uitgeverijen kwamen weer online en ik ontving ze van Xander en Boekerij ook op papier in de bus. Heerlijk hoor, om dat allemaal door te bladeren en te kijken wat er allemaal gaan verschijnen! Later deze maand verschijnt er een artikel online met alle boeken waar ik naar uit kijk!

Dansjes als er nieuwe boeken binnenkomen! Door deze twee werd ik verrast en ik ben er zo blij mee! De recensies lees je deze maand online!

Is er een betere manier om een (verjaardags-)weekend in te luiden? Dacht het ook niet, haha! Cheers!

En de avond voor mijn verjaardag hadden we bubbels en oliebollen, want het was natuurlijk een soort oud & nieuw!

Door Corona heb ik mijn verjaardag niet echt gevierd, maar ik wilde wel even iets leuk doen. We gingen voor eventjes de stad in op zaterdagochtend. We haalden koffie bij Roemar in de Walstreet, haalden een broodje to go voor thuis, gingen natuurlijk even de boekwinkel in en ik kocht nieuwe laarsjes! Heerlijke ochtend!

En toen werd ik zo ontzettend lief verrast door Janneke! Ze woont in Haarlem en door corona zou ze niet langskomen. Maar ze was in de buurt en wipte even langs om een cadeautje te brengen. Zo’n verrassing en ik voelde me daardoor extra jarig! Dankjewel lieve Janneke!

Cheers op mijn verjaardag! Ik werd 25!

Mijn thuiswerkplek! Hoewel het thuiswerken na zoveel maanden best saai kan worden heb ik ook wel heel veel geluk met mijn plek. Ik heb een eigen kantoor, elke dag de beste koffie en natuurlijk een fijn uitzicht!

Eind november was ik ook ingeloot voor het digitale Zin in Feelgood-event dat door LS werd georganiseerd. Van te voren kreeg ik een pakketje opgestuurd en ’s avonds kon ik inloggen in een speciale omgeving. Het was een geslaagd event en zo leuk dat LS Amsterdam het – juist in deze tijd – heeft georganiseerd. En het leukste? Ik won de quiz!

Ik had oma al weken niet meer gezien, dus we hebben gezellig een kopje koffie gedronken. Ik nam taart mee, want ik was tenslotte jarig geweest! Ik heb compleet geen foto’s gemaakt, zelfs niet van het resultaat van de taart, oeps! Ik maakte in ieder geval een witte chocolade kwarktaart met pepernotenbodem en zelfgemaakte karamel topping.

En yes, de kerstboom staat! We hebben onze boom weer opgezet in het laatste weekend van november en ik ben er weer helemaal blij mee!

Hoe was jouw maand november? Heb je een fijne maand gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.