Januari is een extra #leesuiteigenkast maand

Zoals ik afgelopen week al schreef wil ik goed van start gaan met mijn reading challenge. Ik heb zoveel toffe boeken in mijn kast staan die ik nog heel graag wil lezen en daar wil ik gelijk mee beginnen in 2020. Daarnaast verschijnen er in januari niet zo heel veel nieuwe boeken die ik (gelijk) wil lezen, dus dat komt mooi van pas! Lees je mee? 

Feministen dragen geen roze (en andere leugens) – Scarlett Curtis
Ik kocht dit boek afgelopen jaar op de Deventer Boekenmarkt in augustus, maar hij ligt nog steeds op m’n stapel om gelezen te worden. Hoewel ‘ie best dik is, ben ik er wel heel erg nieuwsgierig naar en heb ik er ook goede verhalen over gehoord. Hopelijk kan ik ‘m snel afstrepen!

Stockholm cuisine – Hanna Lindberg
Dit boek kreeg ik een tijdje geleden als verrassing van Boekerij, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Daarnaast is het ook een tweede deel in een serie, dus ik ben een beetje huiverig, haha! Maar als ik ‘m gewoon ‘s ochtends een keertje meeneem in de trein moet het goed komen!

It Only Happens in the Movies – Holly Bourne
Yay, een Engels boek op de stapel! Ik kocht dit boek in Zuid-Afrika en wil ‘m eigenlijk niet zo lang laten verstoffen in de kast. De cover is een feestje, de flaptekst klinkt ontzettend tof, dus let’s read!

Hoe je stopt met plastic – Will McCallum
Dit lijkt me nu echt een heel goed boek om het jaar mee te beginnen en om het jaar heel goed in te gaat wat betreft plastic gebruik. Ook dit boek kocht ik op de boekenmarkt in augustus en is dus ook niet gelezen. Ik ben benieuwd!

Onder sterren – Klaartje van Setten
Ja, ja, I know, dit boek stond al op mijn lijstje om nog in 2019 gelezen te worden, maar dat is dus niet helemaal gelukt. Dit is een echt winters boek en niets perse een kerstroman, dus kan nog prima in januari!

Brooklyn Girls – Pia –  Gemma Burgess
Als laatste ligt Brooklyn Girls – Pia op mijn stapeltje. Een boek dat al behoorlijk oud is, maar wel enorm tof lijkt. Het speelt af in New York (altijd goed) en de cover is een feestje, dus let’s gooooo!

Ik durf niet met zekerheid te zeggen of ze allemaal gelezen gaan worden in januari, maar ik ga mijn best doen. Ik heb namelijk ook nog Kobo Plus aan staan en ik heb twee toffe boeken in december binnengekregen die ik nog niet heb gelezen, namelijk China Rich Girlfriend en Het doel, dus we gaan wel zien wat het gaat worden. Uiteraard verschijnen de recensies online zodra ik de boeken heb gelezen!

Welke boeken wil jij graag in januari lezen? Doe je ook met een soort van #leesuiteigenkast maand? 🙂

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Ik maak elke maand een planning wat betreft het lezen, en volgens mijn schatting heb ik halverwege de maand alle boeken (qua recensie-exemplaren) gelezen die ik moest lezen. Daarna hoop ik dan snel te beginnen met wat boeken uit mijn eigen boekenkast, dus wie weet doe ik uiteindelijk ook een beetje mee! 🙂

  2. Ik plan eigenlijk nooit wat ik ga lezen.
    Heb nu wel weer de hebben challenge aangezet en idd de leuke checklist gevonden. Verder lees ik meestal gewoon waar ik op dat moment In in heb. Heb dit jaar bookchoice en ook kobo aan staan. Maar ga mezelf eens proberen ertoe te zetten minimaal 1 boek per maand uit de kast te lezen. Zo groot is die boekenkast hier niet dus dat moet lukken haha…

  3. Ik plan nooit wat ik wanneer ga lezen, ik pik eruit wat ik op dat moment wil. Maar ik leen heel veel van de bibliotheek, en als er boeken verlengd zijn dan wil ik eerst mijn verlengde boeken uitlezen voor ik aan de ‘nieuwe’ begin. Maar ook daar hou ik me niet altijd aan. Ik heb trouwens met mezelf afgesproken dat ik pas nieuwe boeken mag kopen als mijn kast volledig gelezen is. Het zijn er niet zo heel veel vergeleken met sommige verzamelaars, maar ik blijf maar kopen terwijl mijn kast nog vol staat met boeken die ik nog moet lezen. Een uitdaging, maar het komt wel goed

  4. Ik ga proberen het hele jaar door wat meer uit eigen kast te komen. Aan het einde van elke maand wil ik in ieder geval meer boeken uit mijn eigen collectie gelezen hebben dan dat ik boeken aan mijn verzameling toe heb gevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.