This month’s Favoritez #40 – December 2019

Vinden jullie december ook niet de gezelligste maand van het jaar? Ik heb echt genoten van de maand december, ik heb heel veel gebakken, een aantal toffe dagjes uit gehad en natuurlijk de feestdagen. Daarnaast sloten we de maand en het jaar af en in London en dat was ook echt superfijn. Bereid je voor op een lang en vol artikel vol fijne momenten! Love it!

We begonnen de maand goed met een etentje. We maakten kennis met de vriend van een vriendin en we gingen gezellig uiteten. Daarvoor maakte ik eerst voor de eerste keer tartelettes en ze vielen heel goed in de smaak (en absoluut voor herhaling vatbaar). Ook het etentje was supergezellig en een aanrader. We aten bij St. Maxime’s, een relatief nieuw restaurant in Deventer waar ik al eerder taart at, maar nog nooit had gegeten. Aanradertje als je eens een tof restaurant zoekt in Deventer!

Wij vieren nooit Sinterklaas, maar dit jaar gingen we wel iets leuks doen met z’n tweeën. We gingen op 5 december naar de musical Anastasia in Scheveningen. Van tevoren gingen we met onze laptopjes in een koffietentje zitten, we aten een pizza aan de boulevard en eindigden dus de avond in het theater. Een erg mooie musical met vooral prachtige kostuums!

Nu ik 3,5 dag per week werk heb ik ook 3,5 dag weekend en als je dan een dag hebt waarop je helemaal niets hoeft, is het lekker om die heel relaxt te beginnen! Ik startte een vrije vrijdag met een boek en koffie. Perfectie!


Normaal gesproken zetten wij onze kerstboom vrij vroeg (ook al ver voor Sinterklaas), maar dit jaar hadden we daar geen zin/tijd voor. Daarom pas na Sinterklaas, maar hij staat! Ik haalde alles tevoorschijn en naar beneden en Vin heeft de boom gezet en de lampjes erin gehangen en ik bakte intussen de lekkerste koekjes, namelijk snicker doodles. December was overigens zo’n fijne bakmaand, lekker! Deze avond was echt heerlijk en al helemaal in de fijne sfeer!

We moesten wat boodschappen hebben en besloten naar Apeldoorn te gaan (don’t ask why) en daar zat een schattig plekje waar we een kop koffie dronken. Heerlijke zulke vrijdagen!

En yes, we hebben onze volgende trip geboekt. We waren al een hele tijd op zoek naar een bestemming voor het voorjaar en uiteindelijk is het Spanje geworden. We combineren drie stedentrips naar Barcelona, Valencia en Madrid en we hebben er nu al zoveel zin in. We moeten nog even wachten voordat het april is, maar we hebben iets om naar uit te kijken, yay!

Mango was ook klaar voor kerst!

En we reden gewoon nog een keer naar Scheveningen! Deze keer voor Tineke Schouten in het Zuiderstrandtheater in de haven van Scheveningen. Daarvoor gingen we eerst een middagje naar Delft waar de Oude en Nieuwe kerk bezochten, lekkere taart aten bij Bakker Suikerbuik en uiteten gingen bij ons vaste restaurant, La Cubanita. ’s Avonds reden we dus door naar Scheveningen voor een avondje lachen met Tineke Schouten en we sliepen in het heerlijke Ramada hotel aan het strand. Supertof en dat op een donderdag!

We besloten onze kerstinkopen te doen in Den Haag en na het nachtje reden we door naar deze stad. We zijn op zich goed geslaagd, maar daarna moest ik nog wel wat andere dingetjes halen. Helaas regende het veel, maar we hebben alsnog een fijne dag gehad. Alleen beetje jammer van de file naar huis… 😉

Zei ik al dat ik veel heb gebakken in december? Ik heb ook een klein dingetje van mijn bucketlist afgevinkt, namelijk macarons! Verschillende recepten hadden me behoorlijk bang gemaakt, maar voor de eerste keer ben ik zeker niet ontevreden! Ze waren eigenlijk best goed gelukt! Ja, ik had wat verbeterpuntjes voor de volgende keer, maar ze smaakten goed!

Zoals je misschien weet werk ik sinds maart bij de IND en de IND bestond in 2019 25 jaar. Daarom hadden we een groot feest, met de hele organisatie. Het was ontzettend goed geregeld en ik heb een hele leuke avond gehad! En er waren macarons, altijd goed! 😉

Ik hou van de dagen voor kerst en afgelopen jaar stonden die compleet in het teken van bakken. We hebben samen bijna twee hele dagen in de keuken gestaan om o.a. macarons, blondies, stroopwafeltruffels, fudge, lemon curd en pavlova’s te maken. Zo lekker!

24 december is een van mijn favoriete dagen van het jaar en wij stonden overdag lekker veel in de keuken om van alles voor te bereiden voor Eerste Kerstdag. ‘s Avonds waren we lekker met z’n tweetjes en we deelden cadeautjes uit, speelden een spelletje en keken een film. Echt een perfecte dag!

We hadden deze kerst sowieso een hele relaxte kerst, want we hadden enkel Eerste Kerstdag plannen. ‘s Ochtends gingen we brunchen bij mijn schoonouders en pakten we cadeautjes uit en ‘s middags/’s avonds kwamen mijn ouders bij ons om tapas te eten. Ik ben enorm verwend zoals je op de bovenstaande foto kunt zien! Van Vin kreeg ik een hele mooie thermosfles, een ring, een geurkaars van Rituals en een kookboek (maar die heb ik teruggebracht, haha). Bij mijn schoonouders kreeg ik een VVV-bon, het boek Best in Travel 2020 en een Rituals geschenkset. Van mijn ouders kreeg ik het boek China Rich Girlfriend, Rituals handzeep en douche en we kregen samen een hotelbon voor een nachtje weg. Zo leuk en lief allemaal! De dagen waren echt heerlijk, love it!

Net als iedereen vind ik de dagen tussen kerst en de jaarwisseling vreemd, maar wel heel lekker. Wij gingen natuurlijk halverwege al naar London, maar de dagen er tussenin waren superrelaxed. We gingen nog even de stad in en naar de film, lunchten bij de Broodbode en ik las lekker relaxed op de bank met de laatste macarons van kerst! Ik hou echt van die dagen!

De laatste dagen van december én 2019 spendeerden we in London en we hebben een heerlijk weekend gehad. Dit was voor mij de 4e keer dus we sloegen de meest bekende bezienswaardigheden zo goed als over. We hebben veel gelopen en veel toffe hotspots bezocht. Binnenkort komt er een artikel vol hotspots online en nog een artikel vol tips voor jouw (eerste, tweede of vijfde) stedentrip!

Op Oudejaarsavond stonden we uiteindelijk toch aan de Thames om het nationaal vuurwerk te kijken. We hebben heel lang getwijfeld wat we precies zouden doen oudejaarsavond, maar uiteindelijk hebben we last minute nog tickets kunnen bemachtigen. We hebben ongeveer 3 uur gewacht, maar het was enorm tof om een keer deel uit te maken van zoiets.

In december zijn we niet zo vaak naar de bioscoop gegaan als normaal. Door de feestdagen waren er geen sneaks en er draaiden sowieso niet zo veel bijzondere films. Deze films hebben we in ieder geval wel gezien: Jumanji (5*****), Knives Out (4****), The Informer (SNEAK; 3***) en Cats (3***).

Zo, dat was december én 2019! Wat een heerlijke maand om het jaar mee af te sluiten. Ik heb enorm veel zin in 2020! Hopelijk heb je net zo’n fijne maand december gehad en vol liefde en plezier het jaar afgesloten!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.