Mijn favoriete recepten in december

Een hele tijd geleden vroeg ik jullie wat voor soort artikelen jullie graag op de blog zouden willen zien en een van de reactie was mijn favoriete baksels. Nu bak ik het liefst het hele jaar, maar tijdens de kerstperiode is het natuurlijk nog leuker om lekkere dingen te maken. In dit artikel heb ik mijn favoriete recepten verzameld én recepten toegevoegd die ik deze maand graag zou willen maken. Enjoy!

Snicker doodles uit het New York Christmas Bakboek
Een paar jaar geleden kocht ik het prachtige New York Christmas Bakboek(een aanrader!) en daar staan naast de tofste (Amerikaanse) kerstrecepten ook prachtige foto’s van een winters New York. Een van de recepten die ik in ieder geval elk jaar maak zijn de snickerdoodles. Echte Amerikaanse koekjes met kaneel en suiker en ze zijn zo ongelofelijk lekker! Die staan sowieso dit jaar weer op mijn lijstje!
Ik kwam erachter dat het New York Christmas Bakboek niet meer te verkrijgen is, maar misschien kun je ‘m nog ergens op de kop tikken? 

Pavlova’s
Wij zijn verantwoordelijk voor het toetje op tweede kerstdag en er is een kans dat we weer pavlova’s maken. Mijn ouders zijn er helemaal dol op (oké, toegegeven wij ook) en ze zijn zo ongelofelijk lekker. Afgemaakt met mascarpone creme, tova saus en verse aardbeien, jum! Ik gebruik het recept van Laura’s Bakery, inclusief haar recept voor mascarpone room.

Cinnamon swirl cheesecake uit Cheesecake van OhMyFoodness
Cheesecake kan wat mij betreft altijd, maar een cinnamon swirl cheesecake past wel helemaal perfect in de winter. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze heb gemaakt, maar ik vind het echt een aanrader voor deze kerst! Het recept is afkomstig uit het Cheesecakeboek van OhMyFoodness, ook al zo’n aanrader!

Cinnamon cookies van Pinterest
Heb je door dat ik fan ben van kaneel in de winter? Ik kwam dit recept tegen opPinteresten ik had er gelijk zin in. Het zijn ronde koekjes met een cinnamon swirl inclusief de drizzle eroverheen. Deze ga ik sowieso maken deze maand, zin in!

Pavlova rol
Hierboven vertelde ik al dat pavlova’s ons favoriete dessert is. Laatst kwam ik via Instagram dit recept tegen voor een pavlova rol en het lijkt me een hele toffe twist op onze favoriet. Het recept is afkomstig van Bakmeisje en je vindt ‘m hier!

Stapeltaart
Een stapeltaart staat al jaren op mijn to bake lijstje, maar het is er nog nooit van gekomen. Ik weet niet of we daar dit jaar nog verandering in gaan brengen, maar er staan in ieder geval nog voldoende recepten op mijn lijstje voor inspiratie. Het lijkt me zo tof om een prachtige biscuittaart met boter crème en prachtige versieringen te maken. Als ‘ie dan ook nog lekker is, is dan een toffe bonus haha!

Blondies met witte chocola en frambozen
Dit recept maak ik het hele jaar en is eigenlijk geschikt in elk seizoen. Ik ben dol op blondies (en gelukkig/helaas ben ik niet de enige in huis haha) en de variant met witte chocola en frambozen van Laura’s Bakery blijft een favoriet. Het is een machtig stukje zoetigheid, maar zo lekker! Ik verpak altijd wat stukjes in de vriezer zodat ik later nog een keer kan genieten!

Red velvet brownies met roomkaastopping
Ik ben niet enorm dol op red velvet, maar dezelijken me zo ontzettend lekker dat ik  ze gewoon moet proberen. Ik heb dit Instagramaccounteen tijdje geleden ontdekt en wil het liefst alles maken. De recepten zijn makkelijk en je hebt weinig ingrediënten nodig, dus een aanrader om dit account te volgen als je graag (heerlijke, zoete) recepten maakt. Ik heb de helft van de recepten al opgeslagen op Instagram, maar deze staat toch wel bovenaan het lijstje.

Hou jij van bakken? Welk recept zou jij graag willen proberen? En heb je nog een tip voor een lekker recept?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.