De leukste non kerstfilms- en series om te kijken in december

Eerder deze maand verscheen er al een artikel hier online met toffe kerstfilms op Netflix. Er zullen daar vast nog een aantal films op staan die je nog niet gezien hebt, maar mocht je nou op zoek zijn naar een fijne film of serie en geen zin hebben kerstbomen en kerstwonderen, I hear you! Daarom vandaag een lijstje met films en series die perfect zijn voor december, zonder dat het echte kersttitels zijn! Popcorn klaar?

De films en series die hieronder staan zijn via verschillende kanalen te kijken. Achter de titel staat waar ze te bekijken zijn.

Little Woman (Netflix)
Samen met Janneke lees ik op dit moment het boek (onder het mom van samen klassiekers lezen) en Janneke raadde aan om eerst de film te kijken voordat we in het boek begonnen. Zo gezegd, zo gedaan! Little Women is een perfecte film om heerlijk onder een dekentje te kijken. Het is een fijn, liefdevol verhaal over vier zussen en ik ben heel blij dat ik de film heb gezien. Binnenkort verschijnt er nog een artikel op de blog over hoe ik het boek heb ervaren!

Pride & Prejudice (Netflix & Prime)
Een van mijn favorieten aller tijden (wel de film met Keira Knightley en Matthew MacFayden) die ik meerdere keren per jaar opnieuw kijk. Wat is beter dan Jane Austen? Heel fijn dat de film op zowel Netflix als Prime te zien is, dus ik ga deze maand deze film sowieso nog een keer kijken (en misschien wel twee keer haha).

Love Guaranteed (Netflix)
Geen kerstfilm, wel een heerlijke romantische film. In deze film wil een man een online dating website aanklagen omdat hij na 1000 dates zijn ware liefde nog niet heeft ontmoet. Hij krijgt hierbij hulp van een advocaat en mag jij raden wat er gaat gebeuren? 😉 Ik vond deze film echt heel fijn en vermakelijk!

Enola Holmes (Netflix)
Ik geef eerst toe, ik heb een crush op Henry Cavill (want hallo, die man is gewoon te knap), maar dat is bij deze film niet eens de belangrijkste reden om deze te kijken. De belangrijkste reden is namelijk Enola her self! Deze film gaat over het (tot nu toe) onbekende zusje van Sherlock Holmes en net als haar broer is ze een speurneus. Nadat haar moeder verdwijnt, gaat ze haar achterna richting London. Deze film is echt fantastisch! Kijken dus!

A Beautiful Day in the Neigborhood (Netflix)
Oké, toegegeven, deze heb ik nog niet gezien, maar hij staat wel hoog op mijn to watch list. Sowieso kun je niet zoveel fout doen met films waarin Tom Hanks een hoofdrol speelt, maar dit lijkt me zo’n fijne, schattige en lieve film. Misschien iets voor op kerstavond!

The Crown (Netflix)
Kostuumdrama’s zijn altijd goed rond kerst, toch? Ik ben sinds kort (opnieuw) begonnen aan The Crownen ik hou er nu alweer van. Ik ben sowieso een groot fan van het Britse koningshuis, dus het is eigenlijk wel een wonder dat het zo lang heeft geduurd voordat ik opnieuw ben begonnen.

Downton Abby (Prime)
Iemand (ik noem geen namen) heeft mij enorm verslaafd gemaakt aan Downton Abbey waardoor ik er enorm snel doorheen vloog. Ik kon gewoon niet stoppen met kijken en ben compleet verliefd geworden op de sfeer, de personages en de humor. Nog zo’n gevalletje waarom ik dit niet eerder heb gekeken, haha!

Instant Family (Netflix)
Deze film is heel erg lief en schattig en daarom perfect voor deze maand. De film draait om drie pleegkinderen die door een stel in huis worden genomen en dat gaat niet heel erg goed. Het is een ontroerend en soms zelfs hartverscheurend verhaal, maar tegelijk zit er ook veel humor in om het luchtig te houden. Yes, aanradertje deze!

Dolittle (Prime)
Deze film is prachtig inclusief een mooie boodschap. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben, hij staat op Prime! Geloof me, deze wil je kijken!

Mulan (Disney Plus)
Disney- en animatiefilms zijn wat mij betreft perfect om rondom de feestdagen te kijken, dus Disney Plus gaat mij ook weer een maandje aan, hoor. En als je dan toch aan het kijken bent, sinds 4 december is de live action versie van Mulan gratis te bekijken als je een abonnement hebt. Vinden we leuk!

Welke niet-kerstachtige film vind jij perfect voor december?Let me know in the comments!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.