Rich People Problems – Kevin Kwan

Een feelgoodserie die mij compleet verrast heeft is toch echt wel de absurde serie van Kevin Kwan over de rijksten van de rijksten in Azië. Met Rich People Problems wordt de serie afgesloten en uiteraard moest ik die ook lezen! Ik kreeg het laatste deel van mijn vriend en hoewel het even duurde voordat ik erin zat, heb ik wel enorm genoten! Lees snel verder voor mijn recensie!

Als Nicholas Young hoort dat zijn oma op sterven ligt, haast hij zich naar haar toe. Maar hij is niet de enige. Van over de hele wereld trekken leden van de Shang-Young-clan naar Singapore. Binnen de kortste keren verandert de familievilla in een web van intriges en onderhuidse spanningen. Want hoewel iedereen beweert te zijn gekomen om hun matriarch de laatste eer te bewijzen, weet Nick wel beter: de jacht op het familiefortuin is geopend!

Aangezien ik grotendeels wist wat ik kon verwachten, duurde het net als bij China Rich Girlfriend niet lang voordat ik er compleet weer in zat. De gebeurtenissen zijn nog steeds te absurd voor woorden, maar dat maakt het gelijk ook zo’n enorm feest om te lezen. Deze serie lijkt met elk deel beter, maar ook gekker te worden. In deze fijne serie lees je over de rijkste van rijksten en die mensen doen hele gekke dingen. De chaotische en kleurrijke schrijfstijl van Kevin Kwan zorgt alleen nog maar voor meer leesplezier.

Het eerste boek is verfilmd en ik hoop echt dat de andere boeken ook verfilmd gaan worden. Deze boeken lenen zich perfect voor verfilming en ik zou graag al die gekke en bizarre fratsen van de personages willen zien. Daarnaast wil ik sowieso meer van Kevin Kwan. Hij heeft al een nieuw boek geschreven (Sex and Vanity) en deze verschijnt in het voorjaar in het Nederlands! De schrijfstijl is mij denk ik iets te chaotisch om in het Engels te lezen, dus ik wacht op de Nederlandse vertaling. Can’t wait!

Aan de ene kant is dit deel heel erg vergelijkbaar met de voorgaande delen (hoewel Kwan bewijst dat het altijd gekker en groter kan), maar aan de andere kant is het ook een compleet ander verhaal. Op de een of andere manier heeft de auteur het voor elkaar gekregen een nieuw stukje cultuur te laten zien, waaronder het erfrecht en hoe de bizar rijken omgaan met verlies (of vooral niet omgaan). De personages die je al redelijk goed kende laten nu weer een heel andere kant van hun karakter zien. Enorm tof!

Ik vind het echt jammer dat deze serie is afgelopen. Ik duim voor de overige verfilmingen en wacht intussen op de vertaling van Sex and Vanity. Wat een must read serie!

Heb jij al een boek van Kevin Kwan gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Rich People Problems ♥ Auteur: Kevin Kwan ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 459 ♥ ISBN: 9789022588321 ♥ Waardering: ****,5

Lees hier mijn recensies van de andere delen in deze serie:
Crazy Rich Asians (#1)
China Rich Girlfriend (#2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.