China Rich Girlfriend – Kevin Kwan

Vorig jaar las ik het bizarre en hilarische Crazy Rich Asians. Vervolgens keek ik ook de film en ik ben eigenlijk wel hooked aan de wereld die Kevin Kwan heeft neergezet in zijn boeken. Het vervolg verscheen in november en voor mij lag het boek onder de kerstboom afgelopen kerst. Ik wilde het boek niet te lang laten liggen, dus ik besloot ‘m op mijn TBR voor deze maand te leggen. Vandaag lees je wat ik er van vind! 

Rachel Chu heeft alles wat haar hartje begeert: een schitterende diamanten ring, de perfecte bruidsjurk en bovenal: de liefde van haar leven, Nicholas Young, die bereid is zijn erfenis op te geven om met haar te trouwen. Maar Rachels droombruiloft is niet compleet zonder haar biologische vader. Na een schokkende onthulling belandt Rachel in Shanghai, waar ze meer pracht en praal ziet dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Zal ze hier, tussen de Ferrari’s, exclusieve clubs, chique veilinghuizen en gigantische villa’s, eindelijk vinden wat ze zoekt?

Waar ik in het begin bij het eerste deel behoorlijk veel moeite had om in het boek te komen, had ik dat bij China Rich Girlfriend compleet niet. Misschien kwam dat omdat ik wist wat ik kon verwachten, maar ik zat er echt gelijk in en had het boek binnen twee dagen uit. De schrijfstijl is wederom heerlijk chaotisch en het springt van de hak op de tak, maar dat past tegelijkertijd ook heel erg goed bij het verhaal. De wereld waarin de hoofdpersonen leven is zo bizar en chaotisch, dat er eigenlijk geen andere manier van vertellen bij zou passen.

Net als het eerste boek is dit echt puur vermaak. Het is bizar en hilarisch tegelijk en ik hou er echt van. Het is eigenlijk één groot roddelblad en je valt van de ene verbazing in de ander. Ik heb me bij elk hoofdstuk minimaal één keer afgevraagd hoe mensen zo kunnen leven. Miljoenen euro’s uitgeven tijdens een middag winkelen in Parijs, maar wel economy class vliegen? Hoe dan? Serieus, haha!

Waar ik het vorige deel eigenlijk heel divers vond, viel me dat bij deze eigenlijk helemaal niet meer zo op. Natuurlijk gaat het om een werelddeel en om mensen waar je over het algemeen niet zoveel over leest, maar het draait eigenlijk alleen maar daar om. Ik vind het een beetje lastig om uit te leggen, maar er is eigenlijk geen diversiteit meer, want hierbij draait het enkel om rijksten van Azië. En dat maakt dit boek misschien nog wel sterker, het trekt zich namelijk niets aan van de westeres wereld.

Ik vond dit boek beter dan Crazy Rich Asians. Ik kwam er veel sneller in, kon alles veel beter thuisbrengen en de personages voelden een beetje als thuiskomen. Ik heb nu al zin in het laatste deel en ren denk ik heel snel een keertje naar de boekwinkel.

Heb jij deze serie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: China Rich Girlfriend ♥ Auteur: Kevin Kwan ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 432 ♥ ISBN: 9789022588314 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.