Het boomhuis in het bos – T.J. Klune

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met de boeken van T.J. Klune en dat smaakte echt vanaf het eerste hoofdstuk naar meer. Wat kan die auteur schrijven! Zijn boeken zijn emotioneel, prachtig, overweldigend, kortom: FANTASTISCH! Zijn nieuwste boek stond dan ook direct op mijn TBR en ik had geluk dat ik een recensie-exemplaar mocht ontvangen. Mijn recensie lees je nu online! 

In een klein huis, gebouwd in boomtoppen, wonen drie robots: de vaderlijke androïde Giovanni Lawson, de prettig sadistische verpleegmachine Ratched en de kleine Rambo. Victor Lawson, een mens, woont er ook. Ze vormen een gezin, en ze leven er verborgen en veilig.

Op de dag dat ze een onbekende androïde met het label ‘hap’ repareren, hoort Vic voor het eerst over een gedeeld duister verleden van Hap en Gio – een verleden waarin ze op mensen jaagden. Wanneer Hap per ongeluk robots uit Gio’s vroegere leven informeert over hun verblijfplaats in het bos, is het gezin niet langer veilig. Gio wordt gevangengenomen en teruggebracht naar zijn oude laboratorium.

Samen met de rest van zijn samengestelde gezin gaat Vic op reis om Gio te redden van ontmanteling, of erger nog, herprogrammering. Onderweg, verscheurd door tegenstrijdige gevoelens van verraad en genegenheid, moet Vic voor zichzelf beslissen: kan hij de liefde van Hap accepteren?

Ik vind het heel lastig om onder woorden te brengen waarom de boeken en schrijfstijl van T.J. Klune nu zo mooi en bijzonder is. Het heeft namelijk best een aantal elementen die bij een verkeerde uitwerking compleet kunnen floppen. Maar toch krijgt Klune het steeds maar weer voor elkaar om een onvergetelijk verhaal neer te zetten. Ook Het boomhuis in het bos is een emotioneel en ontroerend verhaal dat onder je huid kruipt en daar niet snel zal vertrekken. Ik weet niet hoe de auteur het voor elkaar krijgt, maar de personages zijn levensecht, enorm origineel en allemaal anders en het liefst wil je zelf onderdeel worden van het samengestelde gezin van Victor.

Dit verhaal – mijn derde boek van Klune – is wel wat rauwer dan zijn vorige twee boeken die ik heb gelezen. Er zit een klein duister randje aan en dat geeft het boek een nog serieuzere laag. Op een originele manier verwerkt de auteur belangrijke onderwerpen en het is moeilijk om los te laten. De emoties staan sterk op papier en langzaam val je voor alle personages. Maar het verhaal is niet alleen maar serieus of rauw. Er zit zo ongelofelijk veel humor in, waardoor er een perfecte lijn is getrokken tussen serieuze onderwerpen en hilariteit. Ik heb regelmatig hardop zitten lachen (en oké, toegegeven, ik heb ook wat traantjes moeten wegpinken) om alle avonturen die Victor en zijn familie meemaken, maar vooral om de opmerkingen van zuster Ratched. Zij is echt mijn favoriete personage geworden, wat een heerlijkheid!

Zoals je al kunt lezen, ik heb zo intens genoten van dit nieuwe boek van Klune. Ik kan er weinig anders van zeggen dan dat je dit boek echt moet lezen. Ja, er is een wereld geschapen die wellicht niet heel echt is, maar alles staat zo op papier dat het enorm realistisch is. En wie weet, misschien ziet onze wereld er over honderden jaren er wel zo uit? Echt, doe jezelf een plezier en lees dit boek (en de andere boeken van deze auteur). You won’t regret it!

Heb jij al eens een boek van T.J. Klune gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het boomhuis in het bos ♥ Auteur: T.J. Klune ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 424 ♥ ISBN: 9789021482989 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.