Ik ben de Marvelfilms aan het kijken #1

Hé, weer een artikel over een serie of film op de blog. Dat is alweer eventjes geleden. En het is zelfs een eerste artikel in een nieuwe reeks die ik heb besloten te schrijven. Ik ben namelijk recent begonnen met het kijken van alle Marvel films en ik neem je graag mee in mijn ‘kijkavonturen’.

First things first, waarom begin ik nu pas met kijken? Ik werd geïnspireerd door Evelyn. Zij is ook niet zo lang geleden begonnen met kijken en dat zorgde ervoor dat ik ook eindelijk die eerste film heb aan geslingerd. Ik wilde dit namelijk al een hele tijd, maar ik vond de drempel van ruim 20 films best wel heel erg hoog. Maar ik zag de laatste tijd zoveel leuke en gezellige filmpjes op Instagram Reels en op Tiktok (ja, it happened, ik zit op Tiktok) voorbijkomen, dat ik zelf wil ervaren hoe tof die franchise is. En mocht ik het toch niets vinden, dan kon ik altijd stoppen met kijken, toch? Niemand die me verplicht om dan nog 20+ films af te kijken.

Ik had me dus voorgenomen om gewoon bij het begin te beginnen en dan zou ik wel zien waar het schip zou stranden. Maar hallo, hoe onduidelijk is deze franchise? Er zijn dus alleen al twee verschillende volgordes waarin je de films kunt kijken. Snap jij het? Ik niet.

Je kunt de films kijken op volgorde van verschijning en op chronologische volgorde waarin de verhalen zich afspelen. En de meningen zijn verdeeld welke volgorde de beste is. Uiteindelijk heeft Evelyn me overgehaald om de tweede volgorde aan te houden. Enkel omdat zij dat ook doet, zo makkelijk ben ik soms over te halen… Guide Inc. heeft beide volgordes makkelijk op een rijtje gezet, hier vind je beide overzichten.

Dus ik startte met Captain America. Die film vond ik oprecht leuk en niet alleen omdat Chris Evans er in speelde (hoewel het wel een groot pluspunt is). Ik hou van de humor, de te leuke cast (want er spelen echt veel bekende mensen in alle films) en ja, stiekem ook wel van het hele superhelden gebeuren. Ik zou mezelf niet direct in een Avengers pyjama heisen, maar ik snap zeker dat miljoenen mensen hier fan van zijn.

Daarna ging ik door naar Captain Marvel. Ik vond de girlpower en de hoge dosis feminisme tof, maar ik vond ‘m wel een stuk minder dan Captain America. Ik snapte de film ook het grootste gedeelte van de tijd ook niet. Ik gok dat, als ik deze film als allereerste had gekeken, ik misschien niet was doorgegaan met de reeks. Gelukkig deed ik dat wel, want vervolgens stonden Iron Man en Iron Man 2 op de planning. Ik vond ze leuk, maar ik vond Downey’s karakter ook wel weer heel erg arrogant.

Als laatste – voor nu in ieder geval – heb ik afgelopen week The Incredible Hulk gekeken. Die vond ik ook erg tof, maar deze – en ook de films van Iron Man – konden wat mij betreft niet tippen aan Captain America. Maar ik kijk natuurlijk snel verder! Mag ik trouwens wel even zeggen dat ik het stom vind dat Hulk niet op Disney + te zien is? Bijna alle Marvel films staan op Disney +, maar Hulkie weer niet. Gelukkig kon ik die dan weer met Prime kijken. Komen al die abonnementen toch nog van pas…

Kijk ik dan alleen? Gelukkig niet meer! De eerste twee films heb ik in mijn uppie gekeken, maar vanaf film 3 (Iron Man) kijkt Vin mee. Veel gezelliger natuurlijk. Hij is (nog) niet zo’n fan als ik, maar hij kijkt wel gezellig mee!

Binnenkort zal ik in een nieuw artikel meer ervaringen met nog meer Marvel films delen. Heb jij ze al gezien? En heb jij een bepaalde volgorde dat jij ze kijkt of hebt gezien?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.