10x films die ik de laatste tijd heb gekeken

De afgelopen tijd heb ik amper een serie aangezet, maar keek ik vooral een groot aantal films. De afgelopen weken heb ik een mooi aantal films gekeken en ik vond het wel eens tijd om weer een lijstje hier op de blog te delen met deze films en wat ik ervan vond! Kijk je mee? 

Hunter Killer
Mijn ultieme favoriet van dit lijstje is Hunter Killer. Deze film met Gerard Butler keken we in de bioscoop tijdens een weekendje weg en wauw, wat een topper! Ik weet nu al dat ik deze film sowieso nog een keer ga kijken zodra deze te zien op bijvoorbeeld Videoland of Netflix. In deze film is Joe Glass (Butler) een kapitein op een onderzeeër en moet hij in Russische wateren de Derde Wereldoorlog proberen te voorkomen. Het verhaal zit ijzersterk in elkaar, laat je op het puntje van je stoel zitten en de hele wereld rondom de onderzeeërs is echt fascinerend! Deze film draait momenteel nog in de bioscoop, dus plan die date night maar!
Waardering: *****

A Simple Favor
Deze film staat recht tegenover de film hierboven, want wat een WTF film was dit, zeg. Ik had van tevoren al gehoord dat A Simple Favor een bizarre film was, maar ik was vooral benieuwd omdat Blake Lively erin speelt. Alleen wat viel ‘ie tegen! Nog steeds heb ik geen idee wat we nu precies hebben gezien en ik vond het serieus zonde van mijn bioscoopkaartje. Weggegooid geld, helaas! Nee, deze film mag je wat mij betreft overslaan.
Waardering: *

Focus
Deze film keken we jaren geleden een keer in de bioscoop en was in mijn herinnering een hele goede film. Eh, Focus was nog steeds leuk, maar in mijn hoofd was ‘ie beter. Alsnog is dit een leuke film om gezellig met le boyfriend (ou le girlfriend) te kijken, maar echt heel erg spectaculair is ‘ie niet. Je kunt deze film al voor €2,99 thuis kijken met Pathe Thuis.
Waardering: ***

Every Day
Oeh, deze film is zo tof! Ik schreef er laatst al over in het artikel met toffe films op Videoland, maar deze film is echt een aanrader! Every Day is de verfilming van het gelijknamige boek (in het Nederland: Elke dag) en zit erg goed in elkaar. De film is lief, schattig en vooral heel bijzonder. Helaas heeft de film een beetje een open einde, maar er komt een vervolg op het boek dus hopelijk wordt die ook verfilmd! As said, de film is te zien op Videoland en je kunt deze streamingsdienst twee weken gratis proberen!
Waardering: ****

Johny English Strikes Again
Eerlijk gezegd keek ik best wel naar deze film uit. Niet omdat deze filmreeks nu zo’n hoogstandje is, maar omdat ik de humor zo nu en dan zeker kan waarderen besloten we eigenlijk gelijk naar de bioscoop te gaan zodra deze film draaide. Maar man, wat een tegenvaller. Ze hadden gewoon moeten stoppen na de tweede film, want deel drie bevatte teveel flauwe humor en het was het allemaal net niet. In principe was het bijna een kopie van de voorgangers en dat viel me teveel tegen. Jammer!
Waardering: **

The Call
Een misdaadfilm uit de oude doos (als je een film uit 2013 oud kunt noemen). Deze film hadden we jaren geleden een keer gekeken en hadden we nu wel weer een keer zin in. Midden op de middag besloten we deze film aan te zetten en we werden niet teleurgesteld! Deze film is echt sterk en spannend en je ziet een stukje van de samenleving (de mensen achter de alarmcentrale) waar je normaal gesproken niet zoveel over hoort/leest. Aanrader (en te zien op Pathe Thuis voor €2,99).
Waardering: ****

Zwaar verliefd
Met lieve Janneke ging ik naar Zwaar verliefd toen ze een dagje in Deventer was. Een echte feelgoodfilm met een feelgoodvriendinnetje, goed plan toch? Helaas vonden we de film niet zo heel bijzonder. Het is allemaal een beetje gemaakt en echt heel erg Nederlands. Een leuke film om een keertje tijdens een vriendinnenavondje te kijken of als je een keer alleen thuis bent, maar geen film om voor naar de bioscoop te rennen.
Waardering: ***

Tomb Raider
Het origineel met Angelina Jolie heb ik nooit gezien, maar de remake met Alicia Vikander die dit jaar is verschenen afgelopen week wel. Ik had er eigenlijk niet zoveel verwachtingen van, maar ik vond ‘m erg tof! Niet op alle punten heel erg geloofwaardig, maar de uitwerking van het verhaal was tof. Zeker een aanrader om samen met je vriend te kijken!
Waardering: ****

Central Intelligence
Deze film stond al een tijdje op mijn to watch list en we besloten om deze een keer op een avondje te kijken. Geen idee waarom ik Central Intelligence überhaupt wilde kijken, want wat een slechte film, haha! De humor is flauw en eigenlijk helemaal niet grappig, de personages zijn te apart en eigenlijk is er niet een verhaal. Nee, absoluut geen film die je gezien moet hebben. Lekker overslaan die hap!
Waardering: **

This means war
Ook deze heb ik al eens eerder gezien, maar hij is zo leuk dat ik ‘m nog een keer wilde kijken. Helaas staat ‘ie niet op Netflix of Videoland, maar ik heb er absoluut geen spijt van dat ik er €2,99 voor heb neergeteld. Sowieso heb ik een crush op Reese Witherspoon, dus deze film is sowieso een must watch wat mij betreft, maar hij is ook grappig, leuk en er zit voldoende actie in waardoor het ook een prima film is om samen met iemand van het mannelijk geslacht te kijken. Win-win!
Waardering: **** 

Zo, een fijn lijstje om de komende tijd door te komen toch? Welke film zou jij nog graag willen kijken? En heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Leuk om te lezen! Ik heb Every Day ook gezien en van jouw lijstje wil ik A Simple Favor (ik ben toch wel benieuwd!) en Zwaar verliefd! ook nog graag zien. In de bios wil ik verder Bohemian Rhapsody en Fantastic Beasts nog zien! 🙂

  2. Ik heb a simple favor ook gaan zien en vond hem erg leuk zo zie je maar smaken verschillen gelukkig. Verder wil ik ook nog tomb raider, The nutcracker, niet schieten (belgische film) en beautiful boy zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.